Orange Online ochrana blokuje škodlivý obsah skôr, než sa dostane do zariadenia

Operátor prináša úplne novú službu, ktorá zaistí bezpečnosť zákazníkov v online prostredí. Ochráni pred kyber hrozbami rezidenčných aj biznis zákazníkov, a do 5. marca bude bezplatná.

Online ochrana je založená na tzv. sieťovom DNS filtrovaní, kedy sú všetky bezpečnostné funkcie uložené a prevádzkované mimo koncových zariadení zákazníka. Ešte predtým, než sa dostane do počítača alebo mobilného telefónu, ho vie služba identifikovať a škodlivý obsah zablokovať.

Bez námahy tak chráni pred čoraz častejšími rizikami, ktoré v súčasnosti neohrozujú len veľké firmy či pre útočníka zaujímavé subjekty, ale aj bežného zákazníka. 

Pre ochranu si zákazník nemusí inštalovať žiadny špeciálny softvér a vyskúšať si môžete službu už dnes. Do 5. marca 2022 bude bezplatná, neskôr ju operátor spoplatní mesačným poplatkom, prípadne bude súčasťou niektorých programov. Informácie o nových paušáloch sme priniesli v článku Orange mení portfólio služieb. Prináša viac dát, vyššie rýchlosti a ďalšie výhody.

Služba Online ochrana Basic ponúkne ochranu jedného zariadenia pripájajúceho sa do mobilnej dátovej siete Orangeu. Štandardná cenníková cena sú 2 eurá mesačne. Pre zákazníkov s pevným internetovým pripojením domácnosti je určená Online ochrana Doma. Zabezpečí ochranu Wi-Fi routera v domácnosti a aj všetkých zariadení naň pripojených. Štandardná cenníková cena je 4 eurá mesačne. Do 5. 3. je služba ochrany pevnej i mobilnej siete bezplatná.

Službu Online ochrana môžu využiť aj biznis zákazníci. Online ochrana Biznis Fix ochráni až 50 zariadení pripojených na Wi-Fi router v pevnej sieti, a to za 4,99 eura mesačne. Online ochrana Biznis poskytne firmám a podnikateľom ochranu pre ich zariadenia v mobilnej sieti Orangeu. Takisto do 5. marca 2022 zákazník za službu neplatí. Následne ju budú môcť zákazníci pôvodných biznis programov získať za cenu 1 euro mesačne pre jedno zariadenie. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu