Orange mení cenník: drahšie paušály, zrušené Nonstop dátové balíky, ale aj odmena pre zodpovedných a vyššie objemy dát

Operátor sa rozhodol pristúpiť k zmene cien služieb na základe vývoja inflácie, rastu cien energií a celkových prevádzkových nákladov. Cena paušálov narástla približne o dve eurá, znížiť si ju môžete o euro digitálnou odmenou. Vo vybraných mobilných paušáloch získate viac dát a vyššie rýchlosti po ich prečerpaní.

Zvyšovanie cien služieb je vždy citlivou záležitosťou. Orange sa snaží úpravu cien smerom hore kompenzovať získaním Digitálnej odmeny 1 euro mesačne pre zákazníkov využívajúcich Elektronickú faktúru a digitálny spôsob platby. Digitálnou platbou sa rozumie automatická alebo jednorazová platba platobnou kartou cez internet (v Zákazníckej zóne, resp. v aplikácii Môj Orange) alebo na predajnom mieste, platba inkasom a platba bankovým prevodom. 

Digitálna odmena sa uplatňuje pri hlasových paušáloch Go Safe a paušáloch domáceho internetu Home Safe. Viac informácií o Digitálnej odmene nájdete na stránke www.orange.sk/digitalna-odmena.

Nový cenník začne platiť od 18. augusta 2022, kedy sa upravia ceny väčšiny mobilných paušálov, programov fixného internetu a televízie, a to o 1 až 3 eurá mesačne. Niektoré zmeny sú dôsledkom nielen vyšších nákladov, ale aj výsledkom regulačných rozhodnutí. Novými dátovými balíkmi nahradí operátor doterajšie Nonstop dátové balíky, ktoré podľa rozhodnutí európskych inštitúcií nie sú v súlade s princípmi sieťovej neutrality v EÚ. 

Novinkou pri vybraných paušáloch sú tiež vyššie objemy voľných dát v programoch Go Safe a vyššie prenosové rýchlosti po ich prečerpaní. Rovnako sa zvyšujú rýchlosti vybraným programom pevného optického pripojenia. Možnosť zvýhodniť si využívanie služieb extra zľavami až do 3 eur mesačne na hlasový paušál a 1 euro na pevný internet a ďalšími benefitmi, budú mať zákazníci vďaka balíkom služieb Love aj naďalej.

Nové dátové balíky 

Orange od dnešného dňa (13. 7. 2022) ukončuje predaj Nonstop dátových balíkov ako doplnkovej platenej služby, pričom od 18. 8. 2022 túto platenú doplnkovú službu nahradí novými dátovými balíkmi. Zároveň, Nonstop dátové balíky, ktoré sú automatickou súčasťou Go Safe paušálov, budú od rovnakého dátumu (18. 8.) zrušené. 

Existujúcim zákazníkom, ktorí využívali niektorý z Nonstop dátových balíkov ako platenú doplnkovú službu, nahradí Orange Nonstop dátový balík relevantným z nových dátových balíkov za nezmenenú cenu, na ktorú bol zákazník zvyknutý. 

Výhodou nových dátových balíkov je, že dáta v nich obsiahnuté môže zákazník použiť na surfovanie kdekoľvek a nielen na stanovený účel ako doteraz. Nové dátové balíky slúžia ako náhrada doterajších Nonstop dátových balíkov pre existujúcich zákazníkov, nie sú určené na nové aktivácie pre nových zákazníkov.

Zmeny v mobilných paušáloch Go Safe

Cena mobilných paušálov Go Safe sa od 18. augusta 2022 zvýši o 2 až 3 eurá, pričom zákazník si vďaka Digitálnej odmene túto cenu môže každý mesiac znížiť o 1 euro. Go Safe paušály po novom ponúknu vyšší objem voľných dát a niektoré z paušálov aj vyššie rýchlosti po ich prečerpaní. 

V paušáloch s nonstop volaniami budú po novom volania zo SR do EÚ (Zóna 1) spoplatnené sumou 0,03 eura za minútu. V najnižších paušáloch, ktoré neobsahujú nekonečné volania v rámci Slovenska, sa cena hovoru mení z 10 centov na 12 centov za minútu. Upravené paušály Go Safe už nebudú obsahovať Nonstop dátové balíky. 

Novinkou je tiež, že paušál Go Yoxo mení názov na Go Safe Yoxo - jeho cenníková cena sa zvýši o dve eurá (s Digitálnou odmenou o euro), avšak ponúkne viac než trojnásobok voľných dát ako doteraz (17 GB namiesto 5 GB) a Orange do neho pridal aj neobmedzené pripojenie po ich prečerpaní, a to rýchlosťou 128 kb/s. 

Z ponuky paušálov vypadáva paušál Go Safe Data Premium, pričom jeho zákazníci budú automaticky premigrovaní na paušál Go Safe Extra. Zákazníci s paušálom Go Safe Extra za rovnakú cenu okrem štedrého dátového objemu automaticky získajú aj neobmedzené volania v rámci SR.

Prehľad cien Go Safe paušálov po započítaní Digitálnej odmeny (-1 euro) platných od 18. augusta 2022 

Zmeny v programoch pevného internetu 
Cena programov pevného internetu Home Safe Fiber aj Fiber Partner a Home Safe aDSL sa od 18. augusta zvyšuje o dve eurá, cena programov Home Safe vDSL o jedno euro mesačne. Avšak vďaka Digitálnej odmene si zákazník môže túto cenu znížiť o euro mesačne. Vo vybraných programoch pevného optického pripojenia zvýšil operátor prístupové rýchlosti sťahovania aj odosielania dát.

Prehľad cien programov Orange internetu po započítaní Digitálnej odmeny (-1 euro) platných od 18. augusta 2022 

Cena fixného LTE pripojenia, teda programov Home Safe 4G, sa zvyšuje o dve eurá mesačne, rovnako však s možnosťou znížiť si cenu o euro vďaka Digitálnej odmene. 

Prehľad cien programov Home Safe 4G po započítaní Digitálnej odmeny (-1 euro) platných od 18. augusta 2022 

Zmeny v programoch Orange TV
Cena všetkých programov Orange TV sa od 18. augusta zvýši o 1,10 eura. Na programy Orange TV sa Digitálna odmena nevzťahuje. 

Prehľad cien programov Orange TV platných od 18. augusta 2022 

Zmeny sa nevyhli ani konvergentnej ponuke Love, ktorá však naďalej ostáva najvýhodnejším spôsobom využívania služieb mobilnej a pevnej siete súčasne. Po novom síce nebude obsahovať 10%-nú zľavu z mesačného poplatku za hlasový paušál, zákazník však naďalej môže využívať všetky ostatné výhody, konkrétne:

  • extra zľavu až do 3 € mesačne na hlasový paušál
  • extra zľavu 1 € mesačne na pevný internet
  • extra zľavu na zariadenie
  • 2-násobné dáta k hlasovému paušálu a ďalšie 3 GB dát navyše pri spojení s domácou televíznou službou
  • extra dáta pre členov skupiny Navzájom zadarmo
  • 50 % zľavu na mesačný poplatok služby Spojenie dát
  • k domácej televízii aj TV archív obľúbených programov zadarmo
  • ďalšie 2 tematické TV balíky programov podľa Vášho výberu zadarmo
  • prémiový TV balík HBO a prístup do knižnice HBO Max na 1 mesiac zadarmo

Viac informácií o zmenách v cenníku a službách nájdete na stránke operátora www.orange.sk/uprava.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu