Orange: máme najrýchlejšiu 4G sieť spomedzi 25 sietí v 7 európskych krajinách

Potvrdili to výsledky DSBO meraní spoločnosti Systemics PAB, ktoré sa realizovali v siedmich európskych krajinách medzi 25 operátormi.

V septembri získal Orange ocenenie The best Slovakian mobile network in the test za najkvalitnejšiu mobilnú sieť na Slovensku s teraz sa pýši novým úspechom. Jeho sieť bola vyhodnotená ako najrýchlejšia 4G sieť spomedzi 25 sietí v siedmich európskych krajinách. 

Štúdia bola realizovaná v Luxembursku, Poľsku, Španielsku, Rumunsku, Belgicku, Moldavsku, Jordánsku a na Slovensku. Na Slovensku boli testy realizované v júli 2020 v sieťach všetkých štyroch operátorov. Všetky merania boli uskutočnené počas jazdy vozidiel vybavených meracími mobilnými telefónmi Samsung Galaxy S9 na dáta a Samsung Galaxy S10 na hlasové volania. 

Z nezávislých meraní vyplynulo, že priemerná dosahovaná rýchlosť sťahovania dát v 4G sieti Orangeu dosiahla až 101,2 Mbit/s. Pred druhou najlepšou sieťou mala takmer 20 Mbit/s náskok.

4G sieť Orangeu je aktuálne dostupná pre 98,6 % populácie vo všetkých 141 mestách a 2052 obciach, vďaka čomu je zároveň aj najväčšia 4G sieť na Slovensku.

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu