Oppo uviedlo monitor zdravia OHealth H1, čip MariSilicon Y Bluetooth audio a okuliare Air Glass 2

Technologická akcia Oppo Inno Day 2022 bola bohatá na množstvo noviniek vrátane prvého produktu z oblasti monitorovania zdravia.

Na tohtoročnom Inno Day predstavila spoločnosť Oppo hneď niekoľko nových technológií, ktoré vznikli v rámci štyroch iniciatív: inteligentná zábava, inteligentná produktivita, inteligentné zdravie a inteligentné učenie. Firma uviedla monitor zdravia OHealth H1, procesor MariSilicon Y aj okuliare s asistovanou realitou Air Glass 2. 

OHealth H1 je určený pre zdravotnú starostlivosť celej rodiny. Kombinuje šesť funkcií monitorovania zdravotných údajov v jedinom prístroji, vrátane merania úrovne kyslíka v krvi, EKG, počúvania srdca a pľúc, srdcovej frekvencie, telesnej teploty a sledovania spánku.

Prístroj je veľmi ľahký, váži iba 95 gramov. Zaujme oválnym dizajnom so zaoblenými hranami a vďaka kompaktným rozmerom ho môžete vziať so sebou kamkoľvek. 

Po prvom špecializovanom zobrazovacom procesore NPU MariSilicon X, predstavilo Oppo na Inno Day celkom nový MariSilicon Y Bluetooth audio SoC, ktorý využíva najpokročilejšiu výrobnú technológiu N6RF. Vďaka technológii kodeku URLC a dedikovanému NPU s výpočtovým výkonom až 590 GOPS dokáže MariSilicon Y prostredníctvom Bluetooth prenášať 24-bitový / 192 kHz bezstratový zvuk, a to aj cez Bluetooth slúchadlá.

Najnovšie okuliare s asistovanou realitou Oppo Air Glass 2 vážia len 38 g a vyznačujú sa robustnou konštrukciou, ktorá obsahuje prvú difrakčnú vlnovodnú šošovku SRG na svete. Dokážu telefonovať, vykonávať preklad v reálnom čase, poskytovať navigáciu na základe aktuálnej polohy, prevádzať hlas na text pre osoby so sluchovým postihnutím a poskytovať mnoho ďalších inteligentných funkcií. 

O dostupnosti nových produktov na globálnom trhu a sprístupnení pre komerčné využitie, sme sa zatiaľ nedozvedeli. 

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu