Oppo uviedlo globálnu verziu používateľského prostredia ColorOS 12

Systém ColorOS 12 prináša úplne nové používateľské rozhranie, plynulejší výkon a množstvo funkcií. Aktualizácia príde aj na modely radu Oppo Reno5, ktoré sa predávajú u nás.

Systém ColorOS 12 prináša úplne nové používateľské rozhranie, plynulejší výkon a bohaté funkcie, ktoré zvyšujú každodennú produktivitu a podľa výrobcu pomáhajú dosiahnuť lepšiu rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom. 

Bol vyriešený problém s oneskorením a trhaním systému po dlhšom používaní telefónu. Vďaka tomu sa za obdobie troch rokov používania dosiahla len 2,75 % miera starnutia systému, v priemere o 30 % nižšia spotreba pamäte a o 20 % nižšia spotreba batérie. 

Okrem výkonu došlo k zmenám aj na vizuálnej stránke, pribudli nové Omoji (AR emotikony), dôraz sa kladie na kontrolu súkromia a uľahčené je pripojenie k počitačom cez apku PC Connect, pre okamžitú synchronizáciu medzi zariadeniami. Ak bude nejaká aplikácia využívať váš mikrofón alebo kameru, v hornej lište sa zobrazí upozornenie a budete mať možnosť pripojenie zakázať. 

ColorOS 12 ponúka dizajn, ktorý odstraňuje rušivé vplyvy, takže sa môžete sústrediť na veci, ktoré musíte urobiť, a to rýchlejšie, plynulejšie a hladšie. Inteligentný bočný panel s technológiou Google Lens prekladá z viac než 100 cudzích jazykov jediným klepnutím. Dokáže dokonca prekladať text v obrázkoch. 

Aktualizácia vybraných zariadení štartuje už tento mesiac, prvým je Oppo Find X3 Pro 5G. Modely Reno5, ktoré s apredávajú aj na Slovensku majú predbežne plánovaný update na december. 

Zdroj: oppo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu