Oppo uviedlo ďalšiu generáciu kamery umiestnenej pod displejom

Výrobcovi sa podarilo vyriešiť niekoľko dôležitých problémov, Nová technológia tak ponúka rovnováhu medzi konzistentnou kvalitou obrazovky a kvalitou obrazu z fotoaparátu.

Trend displejov natiahnutých na celú prednú stranu núti výrobcov premýšľať, ako zabezpečiť ničím nerušený vzhľad obrazovky. Po čítačke umiestnenej pod displej sa tam už presťahovala aj predná kamera. Prvýkrát ukázalo Oppo prednú kameru integrovanú do displeja pred dvoma rokmi. 

Teraz prináša ďalšiu generáciu, ktorá kombinuje to najlepšie z hardvérovej inovácie a patentovaných algoritmov AI od Oppo. Podarilo sa vyriešiť technické a výrobné problémy, ktoré sužujú technológiu kamery pod obrazovkou od začiatku jej vývoja.

Oppo v ďalšej generácii priniesol okrem iného inovatívnu geometriu pixelov. Nové riešenie zmenšuje veľkosť každého pixelu bez zníženia počtu pixelov tak, aby bolo v oblasti kamery zaistené zobrazenie 400 ppi.

Spoločnosť Opoo nahradila tradičný spôsob pripojenia obrazovky inovatívnym priehľadným vodivým materiálom. V kombinácii s vysoko presným výrobným procesom, ktorý redukuje šírku vodičov o 50 %, je výsledkom oveľa jemnejšia kvalita zobrazenia s plynulejším vizuálnym zážitkom.

Vylepšené bolo aj ovládanie presnosti obrazovky, farby a jasu. Výrobcovi sa podarilo predĺžiť životnosť obrazovky v oblasti umiestnenia kamery až o 50 %. Zobrazovací algoritmus fotoaparátu má redukovať niektoré negatíva kamier pod displejom, kam patrí neostrosť fotografie a problémy s jasom.

Kedy Oppo uvedie na trh komerčne dostupný smartfón s novou generáciou technológie kamery pod displejom zatiaľ neprezradilo. 

Zdroj: oppo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu