Oppo uviedlo 240 W bleskové nabíjanie. 4500 mAh batériu nabije za 9 minút

Okrem novej série prémiových smartfónov Find X5 uviedol výrobca na výstave MWC v Barcelone ďalšiu generáciu super rýchleho nabíjania.

V prvý deň otvorenia veľtrhu Mobile World Congress 2022 v Barcelone uviedol čínsky výrobca niekoľko nových produktov. Okrem dvojice smartfónov Oppo Find X5 (základné info) a Find X5 Pro (základné info) aj inovatívne technológie rýchleho nabíjania. 

Bleskové SUPERVOOC nabíjanie s výkonom 150 W je postavené na technológii priameho nabíjania s nabíjacími čerpadlami. Dokáže nabiť 4500 mAh batériu na 50 % kapacity len za 5 minút. Do 100 % to zvládne iba za 15 minút. 

Bleskové 150 W SUPERVOOC nabíjanie takisto integruje technológiu Oppo Battery Health Engine, ktorá mala minulý týždeň premiéru v sérii Oppo Find X5. Táto technológia pomáhá udržať výkonnosť batérie na 80 % pôvodnej kapacity aj po 1 600 nabíjacích cykloch, čo je dvojnásobok aktuálneho priemyselného štandardu. 

Bleskové 150 W SUPERVOOC nabíjanie príde na trh vo vybraných smartfónoch OnePlus v 2. štvrťroku 2022.

Ešte vyššiu úroveň bleskového nabíjania ponúka technológia 240 W SUPERVOOC, ktorá dokáže 4500 mAh batériu nabiť do plnej kapacity za približne 9 minút. Tím SUPERVOOC pracoval na optimalizácii softvéru na základe 150 W SUPERVOOC nabíjania. Pridaním vlastných nabíjacích protokolov je nabíjací výkon 240 W SUPERVOOC v porovnaní so  150W SUPERVOOC o 60 % vyšší, čo výrazne rozširuje hornú hranicu súčasných technológií rýchleho nabíjania s vysokým výkonom.

Vďaka komplexnému prístupu k bezpečnosti adaptérov, nabíjacích káblov a telefónu minimalizuje Oppo potenciálne bezpečnostné riziká a ohrozenia a poskytuje efektívne a bezpečné riešenie nabíjania.

Kedy bude použitá v reálnych smartfónoch, sme sa zatiaľ neodzvedeli. 

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu