Oppo ukázalo smartfón s vysúvacím objektívom zadného fotoaparátu

Firma Oppo je známa inovatívnymi technológiami, ktoré niekedy prinesie aj v komerčne dostupných produktoch. Poslednou novinkou je vysúvacia konštrukcia fotoaparátu na zadnej strane telefónu.

Na Twitter účte Oppo pribudlo krátke video, ktoré ukazuje, ako nový mechanizmus funguje. Po aktivácii aplikácie fotoaparát sa zo zadnej steny vysunie objektív, ktorý sa pri nečakanom páda automaticky zasunie späť.

Podobne, ako vysúvacie fotoaparáty umiestnené v hornej stene, ktoré nahrádzajú prednú kameru v displeji. Z videa vidno, že fotoaparátu nebude vadiť ani ošplechnutie vodou, čo je dobrá správa.

Naposledy sme podobné riešenie videli v roku 2014 na Samsungu Galaxy K zoom (základné info), ktorý ponúkal 20,7 Mpix fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu aj xenónovým bleskom. Jeho kruhový vysúvací objektív zaberal väčšiu časť zadnej steny a aj vysunutá časť bola výrazne väčšia než pri terajšom koncepte Oppo. 

Viac informácií sa dozvieme 14. decembra, kedy štartuje Oppo Inno Day 2021. Výrobca na konferencii odhalí technologické novinky budúcnosti. Medzi nimi aj vysúvací fotoaparát. 

Zdroj: twitter.com/oppo

Diskusia k článku:

Začať diskusiu