Oppo ukázalo bezdrôtové nabíjanie vzduchom

Novú technológiu predviedol výrobca na MWC 2021 v Šanghaji na svojom prototype smartfónu s rolovateľným displejom.

Nielen Xiaomi, ale aj Oppo pracuje na bezdrôtovom nabíjaní, pri ktorom nemusí byť smartfón položený na podložke, ale stačí byť v jej blízkosti. O novej technológii Xiaomi sme písali pred mesiacom v článku Mi Air Charge: bezdrôtové nabíjanie vzduchom.

Oppo pomenovalo svoju technológiu Wireless Air Charging a predviedlo ju na svojom stánku na nedávnom veľtrhu MWC, ktorý prebiehal od 23. do 25. 2. 2021 v Šanghaji. V hlavnej úlohe počas prezentácie bezdrôtového nabíjania vzduchom bol koncept telefónu s rolovateľným displejom Oppo X 2021, o ktorom ste sa mohli dočítať na našom webe už minulý rok v novembri. 

Narozdiel od technológie Xiaomi, ktorá umožňuje nabíjanie vzduchom aj na vzdialenosť niekoľkých metrov, Oppo Wireless Air Charging dokáže podľa prvých videí nabíjať smartfón vzdialený iba pár desiatok centimetrov od podložky. Aspoň zatiaľ. 

Podľa vyjadrení výrobcu sa 7,5 W nabíjanie vzduchom aktivuje pri nadvihnutí telefónu, keď je v dosahu 10 cm od nabíjacej podložky.  Xiaomi Mi Air Charge je schopné 5 W diaľkového nabíjania viacerých zariadení v okruhu niekoľkých metrov súčasne, pričom účinnosť nabíjania neznižujú ani fyzické prekážky medzi smartfónom a nabíjacou stanicou.

Kým príde na trh komerčná nabíjačka, ktorá dokáže dodať kompatibilným zariadeniam energiu naozaj bez káblov a nutnosti dotyku s podložkou, ubehne ešte nejaký čas. Radi si počkáme. 

Zdroj: twitter.com/oppo

Diskusia k článku:

Začať diskusiu