Oppo prisľúbilo štyri hlavné aktualizácie systému ColorOS pre vlajkové modely

Oppo sa pridáva k výrobcom, ktorí na svoje prémiové zariadenia budú poskytovať dlhoročnú podporu aktualizácií systému. Zákazníci tak môžu očakávať štyri hlavné aktualizácie systému Android a päť rokov poskytovania bezpečnostných záplat.

Oppo oznámilo, že operačný systém ColorOS 13 nasadilo rýchlejšie, než akúkoľvek predchádzajúcu verziu v histórii svojich vlastných operačných systémov. Od svojho uvedenia 18. augusta 2022 bol systém ColorOS 13 dodaný do 33 modelov smartfónov po celom svete, čo z neho činí najrýchlejšiu a najväčšiu aktualizáciu v histórii systému ColorOS. 

Počas rovnakého štvormesačného obdobia po oficiálnom vydaní bolo so systémom ColorOS 13 kompatibilných o viac než 50 %  modelov telefónov (údaje od 18. augusta do 18. decembra 2022) v porovnaní so systémom ColorOS 12 (údaje od 11. októbra 2021 do 11. februára 2022). Najnovší systém sa dostal na vyše trojnásobok zariadení viac, než to bolo za rovnaké obdobie v prípade ColorOS.

Od roku 2023 spoločnosť zároveň garantuje štyri hlavné aktualizácie systému Android s piatimi rokmi poskytovania bezpečnostných záplat. Týka sa to vlajkových modelov výrobcu. Ostatné smartfóny budú dostávať aktualizácie ako doteraz, teda zvyčajne jeden alebo dva updaty verzie Androidu.

Podrobnosti o novinkách a funkciách systému ColorOS 13 vrátane plánu aktualizácií pre jednotlivé modely smartfónov nájdete na slovenskej mutácii webu oppo.com, bližšie informácie sa dočítate aj v našom článku Oppo sprístupnilo globálnu verziu nadstavby ColorOS 13

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu