OPPO predstavilo kontinuálny optický zoom a ďalšie inovatívne technológie

Medzi predstavené inovácie patrí aj celkom nový RGBW snímač, technológia päťosovej optickej stabilizácie obrazu a nová generácia fotoaparátu pod displejom.

Nedávna online akcia OPPO Future Imaging Technology Launch Event 2021 bola zameraná na inovatívne zobrazovacie technológie, ktoré by mali určovať budúcnosť vývoja zobrazovania v inteligentných telefónoch.

Medzi inovácie patria RGBW snímač novej generácie, kontinuálny optický zoom v rozsahu 85 – 200 mm, technológia päťosovej optickej stabilizácie a nová generácia fotoaparátu pod displejom s radom vlastných algoritmov umelej inteligencie. 

RGBW snímač novej generácie zvyšuje svetelnú citlivosť s vylepšeným farebným výkonom. Umožňuje zachytiť o 60 % viac svetla než predchádzajúce snímače a zároveň dosahuje až 35 % zníženie šumu. Vlastný algoritmus pixelov typu 4 v 1 pomáha zvýšiť farebný výkon snímača a predchádzať problémom, akými sú nepresné farby a moaré vzory. Nový snímač bude v produktoch OPPO komerčne dostupný od 4. štvrťroku roka 2021.

Novo uvedeným modulom je kontinuálny optický zoom v rozsahu 85 – 200 mm, ktorý na hardvérovej úrovni prepracúva základný konštrukčný modul. Nová technológia zabraňuje bežným problémom, ako je preskakovanie, nepresnosť vyváženia bielej farby alebo skreslenie farieb, ktoré sa môžu vyskytnúť u zoomu v systémoch s viacero fotoaparátmi.

Novinkou od spoločnosti OPPO je aj päťosová optická stabilizácia, ktorá umožňuje procesoru systému prijímať dáta o pohybe z gyroskopu, analyzovať ich a pomocou algoritmov ich rozložiť na príslušné zložky. 

Dáta sú ďalej odovzdávané dvom pohyblivým súčastiam - objektívu a obrazovému snímaču, ktoré sú odpovedajúcim spôsobom poháňané motormi s guľôčkovými ložiskami a zliatinami s tvarovou pamäťou. Päťosová optická stabilizácia obrazu od OPPO bude komerčne dostupná od 1. štvrťroku roka 2022.

Na technologockom evente uviedol výrobca aj ďalšiu generáciu kamery umiestnenej pod displejom, ktorej sme sa už venovali v tomto článku.  Nové riešenie zmenšuje veľkosť každého pixelu bez zníženia počtu pixelov tak, aby bolo v oblasti kamery zaistené zobrazenie 400 ppi. Kedy spoznáme prvý smartfón s novou technológiou, OPPO zatiaľ neprezradilo. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Nightmare20.08.2021 - 16:53 Trvalý odkaz

Oppo krasa...len tak dalej!

Bohumil Súlovec28.09.2021 - 12:17 Trvalý odkaz

Prvý krát mam neznámu značku Oppo find x2 pro a musím povedať, že som v šoku! Dosť často mením telefóny ale tento fon je fakt krásny, displej som nikde lepší nevidel, výkon je celkom dobrý, sygnalu GSM na 1, ale čo má celkom dostalo je celkové ovládanie a používanie fonu ktoré je fakt super. Jediná slabá stránka fonu je batéria ktorá má pri mojom pouzivani výdrž 1 deň no používam ho veľmi často.

Celá diskusia 2 príspevky