Oppo pracuje na 6G sieti s umelou inteligenciou. Uplatnenie nájde aj v autonómnych vozidlách

Oppo vydalo štúdiu, ktorá ukazuje, ako môže umelá inteligencia posilniť architektúru sietí 6G. Zásadným spôsobom zmení metódy, akými umelá inteligencia získava informácie, učí sa, komunikuje a používa sa.

Spoločnosť OPPO vytvorila prípravný tím, ktorý vykonáva predbežný výskum požiadaviek v oblastiach siete 6G, ich kľúčových technológií, aj jednotlivých funkcií systému.  

Podľa výrobcu sa inteligentné zariadenia s podporou siete 6G stanú dôležitými pomocníkmi umelej inteligencie. Budú sťahovať a nasadzovať jej algoritmy na rôznych aplikačných úrovniach a vytvárať tak nové zážitky. 

Zariadenia budú takisto neustále zhromažďovať dáta, ktoré budú slúžiť ako základ pre pokročilejšie nástroje umelej inteligencie. Využitie nájde napríklad pri autonómnych vozidlách, kedy budú 6G siete od Oppo schopné na základe polohy vozidla a aktuálnych podmienok (napr. denná doba či počasie) odporúčať optimálne komunikačné spojenie. 

Pretože bude vozidlo schopné okamžite stiahnuť a spustiť algoritmy umelej inteligencie, ktoré sa učili v rámci prevádzky iných vozidiel a zariadení, čo najbezpečnejšia a najpohodlnejšia jazda bude pre cestujúcich samozrejmosťou.

Sieť 6G zásadným spôsobom zmení metódy, akými umelá inteligencia získava informácie, učí sa, komunikuje a používa sa. Táto sieť taktiež vyrieši mnoho tradičných problémov, s ktorými sa vývoj umelej inteligencie stretáva, ako sú napríklad dátová sila a súkromie používateľov. Aby sa zmiernili niektoré súčasné obmedzenia algoritmov umelej inteligencie, navrhuje štúdia rozdeliť zdroje do rôznych oblastí. 

Na rozdiel od sietí 4G a 5G bude umelá inteligencia používaná na odvodzovanie a rozhodovanie v sieťach 6G organicky integrovaných na strane zariadení aj na strane siete, pričom dôležitejšiu úlohu bude hrať samotné zariadenie.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu