OnePlus Watch ponúkajú integrované GPS a dva týždne na jedno nabitie

Prvé inteligentné hodinky OnePlus ponúkajú tradičný dizaj s okrúhlym 46 mm ciferníkom, sledovanie fyzických aj fitnes aktivít a dlhú výdrž batérie na jedno nabitie.

Smart hodinky OnePlus Watch dopĺňajú novú sériu smartfónov OnePlus 9. Okrúhly dizajn napodobňuje vzhľad tradičných hodiniek so zaoblenými a ručne leštenými bokmi. Konštrukcia je vyrobená z kvalitnej nehrdzavejúcej ocele s 2,5D zakriveným sklom. 

Základné parametre: 
Rozmery 46 x 46 x 10,9 mm, hmotnosť 76 g (classic) / 67 g (cobalt), 1,39'' AMOLED displej, rozlíšenie 454 x 454 bodov, 326 ppi, snímač tepu srdca, meranie SpO2, GPS, Glonass, Beidou, Galileo, Bluetooth 5.0, 402 mAh batéria, výdrž až 14 dní, 25 hodín s GPS, reprodukto, mikrofón, 4 GB úložisko (dostupné 2 GB), nabíjanie cez Pogo piny, certifikácia 5ATM a IP68. Kompatibilita s Androidom 6.0 a vyšším. Nepodporujú iOS. 

Hodinky OnePlus Watch Cobalt Limited Edition rozširujú minimalistickú estetiku edície Classic a ponúkajú prémiový dizajn a luxusné materiály. Limitovaná edícia je vyrobené zo zliatiny kobaltu, ktorý je dvakrát tak tvrdý a viac odolný proti korózii než tradičná nerezová ocel. Ciferník so zafírovým sklom odolá škrabancom a pádom na tvrdú podložku.

Medzi základné funkcie patrí okrem štandardného zobrazovania notifikácií a sledovania fyzickej aktivity aj možnosť uskutočňovať hovory či prehrávať hudbu. Do 4 GB úložiska sa zmestí viac než 500 skladieb a po spárovaní s Bluetooth slúchadlami môžete počúvať hudbu aj bez pripojeného telefónu.

Hodinky poslúžia aj ako diaľková spúšť fotoaparátu alebo diaľkový ovládač televízora OnePlus, ktorý dokáže znížiť hlasitosť pri prichádzajúcom hovore alebo dokonca vypnúť TV, keď zistí, že ste zaspali.

OnePlus Watch spĺňajú certifikáciu odolnosti 5ATM aj IP68, na výber máte viac než 110 druhov cvičení vrátane automatickej detekcie tréningu behu. Nechýba monitorovanie tepu, meranie prejdenej vzdialenosti, spálených kalórií, SpO2, stresu ani SWOLF pre plavcov. Poteší vstavané GPS. 

Batéria so 402 mAh kapacitou ponúkne podľa výrobcu dostatok energie na dva týždne bežného používania. Aj najaktívnejší používatelia by mali nabíjať približne raz za týždeň. Päťminútové nabíjanie by malo dodať energiu na celý deň. Pri zapnutom meraní nasýtenia krvi kyslíkom aj počas spánku, sa výdrž zníži na päť dní. Pri tréningu so zapnutým GPS (napríklad turistika) je výdrž 25 hodín. 

Cena ani dostupnosť na Slovensku zatiaľ nebola oznámená. Príchod na náš trh sa však plánuje. V oficiálnom internetovom obchode OnePlus sa hodinky začnú predávať 26. apríla za 159 eur. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu