OnePlus vraj pripravuje ďalší, ešte lacnejší smartfón

Po modeli Nord máme od výrobcu očakávať niečo v podobnom duchu, so slabšou výbavou a ešte nižšou cenovkou. Únik spomína aj konkrétne parametre a globálnu dostupnosť.

Firma OnePlus je známa najmä výkonnými smartfónmi, ktoré majú rýchly a vyladený systém aktualizovaný na pravidelnej báze. Zároveň nechýba kvalitný fotoaparát a výbava top modelov. Tento rok prekvapila modelom OnePlus Nord, ktorý je kompromisom vo výbave a cene. Viac sa dočítate v našej recenzii OnePlus Nord - vydarený kompromis. Teraz sa v kuloároch hovorí o tom, že výrobca plánuje vydať ďalší, ešte lacnejší smartfón. 

Novinka má podľa správy portálu Android Central kódové označenie Clover a cenovku zhruba 200 dolárov. Mnohých poteší, že údajne bude k dispozícii globálne. Únik hovorí aj o parametroch, kde máme čakať 6,52-palcový HD+ displej, Snapdragon 460 SoC, 4 GB RAM a úložisko s kapacitou 64 GB. Spomína sa aj veľká 6 000 mAh batéria, 18 W nabíjanie a trojica fotoaparátov na zadnej strane, kde bude hlavný 13 Mpix doplnený dvoma 2 Mpix. 

Po softvérovej stránke sa očakáva Android 10 so známou nadstavbou OxygenOS 10. Medzi ďalšie vlastnosti vraj patrí jack konektor a snímač odtlačkov na zadnej strane. Dátum vydania zatiaľ nie je známy a všetky informácie treba brať s rezervou do oficiálneho ohlásenia. 

Zdroj: Android Central


 

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne31.08.2020 - 20:26 Trvalý odkaz

Nord ma zbytocne vysoku cenovku, tak o 100 eur menej by mu pristalo viac

Celá diskusia 1 príspevok