OnePlus sa lúči s modelmi 3 a 3T poslednou aktualizáciou bezpečnosti

Modely boli uvedené na trh ešte v roku 2016. Počas svojej existencie dostali množstvo menších aktualizácií a tri nové verzie operačných systémov. Výrobca sa s nimi lúči posledným updatom bezpečnosti.

Firma OnePlus je známa tým, že svojim androidom ponúka nadštandardnú softvérovú starostlivosť. Majitelia tak dostávajú aktualizácie aj niekoľko rokov po vydaní svojich telefónov. Podpora však nie je nekonečná a výrobca oznámil, že modely 3 (základné info) / 3T (základné info) dostanú poslednú bezpečnostnú aktualizáciu. 

Ide o update základného zabezpečenia, ktoré od októbra nazbieralo niekoľko medzier. Aktualizuje aj služby Google Mobile a dopĺňa ju niekoľko opráv chýb či vylepšení. Výrobca upozorňuje, že celý proces potrvá pár dní. Ak sa k vám aktualiziácia ešte nedostala, stačí len počkať. 

Model OnePlus 3 bol na trh uvedený v júni 2016. V novembri ho nasledoval OnePlus 3T. Aktualizácie operačného systému pre tieto modely mali končiť v novembri 2018. Oba telefóny s pôvodným Androidom 6.0 Marshmallow však dostali v máji tohto roku Android 9 Pie. 

Trojica veľkých aktualizácii operačného systému Android na jednom smartfóne nie je vôbec bežná a OnePlus sa tak môže pochváliť naozaj kvalitnou podporou. Podobne sa o svoje smartfóny stará Xiaomi alebo Apple. 

Zdroj: XDA Developers


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu