OnePlus oslavuje rekordné tržby v Európe

Výrobca má dôvod na radosť. Na európskom trhu dosiahol medziročne vyššie tržby o 286 %, počet dodaných smartfónov narástol o viac než 300 %. Najviac sa podľa očakávaní darilo aktuálnej sérii top modelov.

Spoločnosť OnePlus má dôvod na oslavy. Zaznamenala totiž prudký nárast predaja smartfónov na európskom trhu, kde si polepšila v prvom štvrťroku 2021 o krásnych 388 %. V porovnaní s minulým rokom sa jej tržby zvýšili o 286 %. Najviac sa darilo top modelom série 9, ktoré predstavovali 65 % výnosov.

OnePlus 9 Pro (základné info) bol v deň svojho vydania najpredávanejším smartfónom na Amazone vo Francúzsku a Španielsku. 

K predajným úspechom najviac prispela severná Európa, kde predaje prekonali 30 %. Za ňou nasleduje západná Európa. Čo sa týka konkrétnych krajín, do najsilnejšej trojky patrí Veľká Británia, Nemecko a Fínsko. OnePlus je tiež spokojné s rastom v strednej a východnej Európe, s rozširujúcim zastúpením v Poľsku a Rumunsku. 

Zariadenia OnePlus používa po celom svete 10 miliónov používateľov. Z toho 3 milióny z nich sú práve v Európe. Niet preto divu, že pre výrobcu ide o veľmi atraktívny trh. Ako spôsob vďaky chystá OnePlus akciovú ponuku na OnePlus 8T a Nord, ktorú spustí 3. mája. 


Zdroj: forums.oneplus.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu