OnePlus obmedzuje výkon aplikácií kvôli lepšej výdrži batérie

V posledných dňoch sa na výrobcu zniesla kritika, keď sa zistilo, že modely OnePlus 9 a 9 Pro podávajú v benchmarkoch vyšší výkon než v iných aplikáciách. Firma ponúkla vysvetlenie.

Web AnandTech začiatkom týždňa zverejnil informáciu, že modely OnePlus 9 a OnePlus 9 Pro (recenzia) nepodávajú vo všetkých aplikáciách rovnaký výkon. Problémom nebolo umelé navyšovanie výkonu, ale naopak, jeho optimalizácia. Dôvodom má byť podľa vyjadrení výrobcu zlepšenie výdrže batérie. 

Operačný systém OxygenOS má analyzovať aplikácie a navrhovať pri niektorých obmedzenie výkonu, aby sa predĺžila výdrž na jedno nabitie. 

Namiesto toho, aby sa pri spustení náročných aplikácií zapojilo výkonné jadro Cortex-X1, všetko ostalo na pleciach jadier Cortex-A55. Pre manipuláciu s výsledkami boli preto obidva modely vyradené z databázy Geekbench.

OnePlus už vydalo oficiálne vyjadrenie, v ktorom vysvetlilo, že k tomuto kroku pristúpili na základe spätnej väzby od používateľov, ktorí chhceli lepšiu životnosť batérie a správu tepla. Tím pre výskum a vývoj pracoval posledné mesiace na optimalizácii výkonu najmä pri používaní populárnych aplikácií tak, aby bol výkon procesora čo najprimeranejší. Tým sa vraj zabezpečil plynulý zážitok pri nižšej spotrebe energie. 

Podobnej kritike čelil pred rokmi Apple, keď kvôli lepšej výdrži batérie obmedzoval výkon iPhonov a nedal používateľom na výber, či chcú radšej vyšší výkon alebo dlhšiu výdrž. 

Zdroj: gizchina.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu