OnePlus Nord 2 dostane vlastný čip Dimensity 1200-AI

Členstvo v programe Dimensity 5G Open Resource Architecture umožnilo firme OnePlus navrhnúť si vlastnú verziu nového čipu Dimensity 1200 od MediaTeku. Bude zameraný na vylepšenú umelú inteligenciu, fotoaparát či displej. Na novinky sa však môžu tešiť aj hráči.

Firma OnePlus je súčasťou programu Dimensity 5G Open Resource Architecture od MediaTeku, ktorý jej umožňuje navrhnúť si vlastnú verziu čipu Dimensity 1200. Dostane ju nový OnePlus Nord 2 a bude sa volať Dimensity 1200-AI.

Už z názvu vyplýva, že OnePlus sa chce viac zamerať na umelú inteligenciu. Využije ju pre zlepšenie fotografického zážitku, displeja a zníženie času odozvy počas hrania hier. 

Nový čip má podporovať AI Photo Enhancement režim, ktorý rozpozná až 22 rôznych fotografických scenárov. Následne na ne použije to najlepšie možné nastavenie, kde nechýba ani optimalizácia nočného režimu či iných záberov v zhoršených svetelných podmienkach. Foto režim doplní AI Video Enhancement podporujúci živé HDR počas nahrávania videa. 

Ďalšou z podporovaných technológií má byť Smart Ambient Display, ktorý umelá inteligencia využíva pre automatickú reguláciu jasu. Zohľadňuje okolie používateľa aj obsah na obrazovke. Oficiálne špecifikácie nového čipu dopĺňajú aj úniky, ktoré hovoria o ďalšej výbave nového Nordu 2. Spomína sa 6,53” 90 Hz 1080p+ AMOLED displej, 50 Mpix snímač Sony IMX766 a 4500 mAh batéria. Výrobca však zatiaľ nič z tejto výbavy nepotvrdil a na oficiálne predstavenie novinky stále čakáme. 


Zdroj: twitter.com/OnePlus

Diskusia k článku:

Začať diskusiu