OnePlus možno vráti späť mechanický kryt fotoaparátu

Nový patent zobrazuje rotačný kryt, ktorý v prípade potreby zakryje objektívy na zadnej strane. Zatiaľ nie je jasné, či bude fungovať automaticky alebo manuálne.

Nedávno sme videli miznúcu kameru, ktorú demonštroval Concept One. Využíva špeciálne sklo, ktoré vďaka elektrickým vlnám umožňuje úplné splynutie fotoaparátov na zadnej strane. Viac sme sa mu venovali v článku OnePlus Concept One - smartfón s miznúcou kamerou

Nový patent spoločnosti teraz ukazuje, že veci sa dajú riešiť aj inak - zakrytím objektívov. Mechanický posuvný kryt na fotoaparáte smartfónu poznáme z niektorých 12 rokov starých modelov značiek Nokia či Sony Ericsson. 

Vizuálne koncepty zobrazujú okrúhlu kameru podobnú modelu OnePlus 7T (základné info). Z obrázkov sa nezdá, že by išlo o stmievanie a hlavným prvkom bude tentokrát zrejme rotačné otáčanie krytu fotoaparátu. Zatiaľ nie je jasné, či pôjde o automatickú alebo manuálnu akciu. OnePlus má patentované konkrétne štyri rôzne vzory. 

Technológia môže ponúknuť aj niečo viac, než sa na prvý pohľad zdá. Isté je, že momentálne sa nachádza iba vo fáze patentu, ktorý sa môže, ale nemusí premeniť na realitu. Kam sa s ním OnePlus posunie, ukáže až čas.

Zdroj: nl.letsgodigital.org


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu