OnePlus Buds Pro 2: priestorový zvuk, adaptívne ANC

Druhá generácia štuplových slúchadiel dizajn výrazne nezmenila. Prináša vylepšený zvuk s dynamickými basmi, podporu pre protokol LHDC 5.0 a nechýba aktívne potlačenie hluku.

Spolu s novým smartfónom OnePlus 11 (základné info) uviedol výrobca nové, úplne bezdrôtové slúchadlá OnePlus Buds Pro 2. Štuplová konštrukcia ostala, takisto matný povrch hornej časti kombinovaný s lesklou nožičkou, ktorá slúži na dotykové ovládanie (stále bez úpravy hlasitosti) a ukrýva o 20 mAh silnejšiu batériu než predchádzajúca generácia.

Výdrž na jedno nabitie pri dobíjaní z puzdra sa pri vypnutom ANC a nastavenou hlasitosťou na úrovni 50 % mierne predĺžila, z 38 na 39 hodín. So zapnutým ANC je výdrž podľa výrobcu približne 25 hodín. 

Základné parametre:

Rozmery 32 x 23 mm, puzdro 60 x 49 x 25 mm, hmotnosť slúchadiel 4,9 g, hmotnosť puzdra 47,3 g, 11 mm meniče, 10 - 40 kHz, ANC, IP55 (slúchadlá), IPX4 (puzdro), Bluetooth 5.3, podporované formáty SBC, AAC, LHDC 5.0, batéria v slúchadle 60 mAh, batéria v puzdre 520 mAh, nabíjanie cez USB-C, bezdrôtové Qi.

Obsah balenia:

Slúchadlá OnePlus Buds Pro, nabíjacie puzdro, silikónové koncovky do uší v troch veľkostiach, nabíjací USB-C kábel, dokumenty. 

Samotné slúchadlá bez dobíjania ponúknu o niečo lepšiu výdrž než minuloročný model. Bez zapnutej funkcie aktívneho potlačenia okolitých ruchov je to až 9 hodín, so zapnutým ANC sa výdrž skráti na 6. Nabíjanie puzdra zabezpečí počas 10 minút nabíjania až 10 hodín prehrávania. 

OnePlus tvrdí, že nové slúchadlá dokážu efektívne potlačiť až 99,6 % hluku ľudského hlasu na pozadí a redukujú šum až 48 dB. O efektivitu sa postará dynamická redukcia šumu podľa prostredia, v ktorom sa budete pohybovať. Nechýba transparentný režim, ktorý prepúšťa zvuky okolia. 

OnePlus Buds Pro 2 sa pýšia podporou priestorového zvuku a zvukového kodeku pre vysoko kvalitný prenos LDHC 5.0 s prenosovou rýchlosťou až 1 Mbps a sľubujú zážitok z počúvania na úrovni Hi-Fi.  Konštrukcia so zvýšenou ochranou proti potu a prachu spĺňa certifikáciu IP55.

Špeciálny algoritmus bude mať na starosti úpravu basov s možnosťou nastavení podľa vlastných preferencií. Vďaka trom mikrofónom a umelej inteligencii vraj nebude problémom ani vietor. Čo oceníte aj pri hlasovom hovore. Poteší nízka latencia 54 ms aj možnosť duálneho pripojenia v jednom čase s prepínaním medzi zariadeniami.  

OnePlus Buds Pro 2 sa na čínskom trhu začnú predávať 9. januára v dvoch farbách: čiernej a zelenej. Cena je stanovená na 899 CNY, čo je približne 121 eur. Globálna cenovka bude navýšená o DPH, clo, dovoz a iné poplatky. Predchodca štartoval s cenou 149 eur, pri novinke odhadujeme vyššiu cenu. 

Zdroj: oneplus.com 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu