OnePlus 9 spoznáme 23. marca. Dostane fotoaparáty Hasselblad

To, o čom sa špekulovalo už dlhší čas, teraz výrobca potvrdil. Na vývoji nových fotoaparátov vo svojich smartfónoch spolupracuje so známou firmou Hasselblad.

Dnes sa očakávalo uvedenie novej série OnePlus 9, výrobca na svojej stránke lákal upútavkou na 8. marca a sloganom Something new is on the horizon. No dočkali sme sa zatiaľ iba ohlásenia spolupráce. Najnovšia vlajková loď bude predstavená 23. marca o 15:00 hodine

Jedným z lákadiel novinky bude fotoaparát vytvorený pod taktovkou legendárneho výrobcu fotoaparátov Hasselblad. Vďaka úzkej spolupráci v oblasti výskumu a vývoja budú teraz spoločnosti spolupracovať na dodávaní výrazne vylepšených kamerových systémov pre budúce smartfóny OnePlus, vrátane nadchádzajúcej série OnePlus 9.

Partnerstvo sa bude v priebehu nasledujúcich troch rokov neustále rozvíjať, počnúc softvérovými vylepšeniami vrátane ladenia farieb a kalibrácie snímačov, až po ďalšie novinky. Prvým a technicky najnáročnejším výsledkom tejto spolupráce je pokročilá kalibrácia farieb - Natural Color Calibration with Hasselblad.

Nový režim Hasselblad Pro prinesie kalibráciu snímačov Hasselblad po prvý raz na smartfóne, čo by malo viesť k presným a prirodzeným farbám a solídnemu základu pri následných úpravach. Umožní vysokú mieru kontroly pre profesionálnych fotografov, so schopnosťou upravovať ISO, zaostrenie, expozičné časy, vyváženie bielej a ďalšie. Chýbať nebude 12-bitový formát RAW pre ešte bohatšiu farbu a vyšší dynamický rozsah.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

rtg09.03.2021 - 18:09 Trvalý odkaz

Už dlhšie premýšľam nad tým, kedy príde ten moment, keď aj Canon a Nikon vstúpia do segmentu mobilných fotoaparátov.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease15.03.2021 - 20:45 Trvalý odkaz

Ak by aj vstúpili, nič prevratné nečakaj. Okrem toho, že je to pre nich fajn reklama.
Hasselblad už bol na Motorole a skutek utek.
Rád bych sa mýlil..

Lenka Ivančíková16.03.2021 - 08:23 Trvalý odkaz

In reply to by mental.disease

Tak na Motorole bol len v segmente Moto mods, tu bude mat na starosti softver. Som zvedava na vysledok.

Celá diskusia 3 príspevky