OnePlus 9 ponúkne 50 Mpix ultraširoký fotoaparát od Sony

Očakávanú sériu OnePlus 9 spoznáme 23. marca. Ešte pred oficiálnym predstavením prezradil CEO spoločnosti zopár informácií k fotoaparátu na svojom Twitteri.

Už vieme, že nový OnePlus 9 spoznáme 23. marca. Dostane fotoaparáty Hasselblad. Legendárny výrobca sa postará o softvér, ktorý prinesie viaceré vylepšenia. Samotnú optiku fotoaparátu bude dodávať Sony. Informácie priniesol Twitter účet OnePlus India. Konkrétne má ísť o snímač MX789 a ultraširoký IMX766, ktorý dostane rozlíšenie 50 Mpix.

Vďaka vylepšenej technológii šošoviek má objektív znížiť skreslenie záberov z 20 % na 1 %. Túto novinku rovno demonštroval CEO OnePlus Pete Lau na svojom Twitteri, kde pridal porovnávacie fotografie. Prvá bola zachytená bežným ultraširokým fotoaparátom a je na nej vidieť typické skreslenie. Druhá pochádza z OnePlus 9 a jasne ukazuje vylepšenú technológiu s minimálnym skreslením. 

Séria OnePlus 9 má priniesť trojicu modelov - štandardný Pro a odľahčený 9E. Zatiaľ nevieme, ktorý z nich dostane spomínaný ultraširoký snímač, aj keď sa predpokladá práve pri najvybavenejšom OnePlus 9 Pro. 

Neoficiálne úniky hovoria, že štandardný OnePlus 9 5G by mal dostať Snapdragon 888 a 48 Mpix fotoaparát. Spomína sa však aj reverzné bezdrôtové nabíjanie, dizajn a výrobca oficiálne potvrdil, že nezabudol ani na nabíjačku v balení. Od zvyšku oficiálnych informácií nás delia necelé dva týždne. 

Zdroj: Twitter

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu