OnePlus 11 a OnePlus Concept naživo. Výrobca ukázal systém chladenia Active CryoFlux

Súčasťou stánku Oppo na barcelonskom MWC bola aj časť vyhradená značke OnePlus. Pozreli sme si najnovší smartfón, bezdrôtové slúchadlá, vlastnú hardvérovú klávesnicu aj koncept s novým spôsobom chladenia.

OnePlus 11 netreba predstavovať, premiéru mal začiatkom roka na čínskom trhu a o mesiac neskôr bol uvedený aj ako globálny model. Ponúka kvalitnú konštrukciu, 6,7'' displej s veľmi jemným rozlíšením a výkonný čipset Snapdragon 8 Gen 2. 

Lákadlom je aj 5000 mAh batéria so 100 W nabíjaním a už tradične aj fotoaparáty, na ktorých spolupracoval so známou firmou Hasselblad. Kompletné špecifikácie sa dočítate v základnom infe

Hneď vedľa smartfónu boli na stánku položené bezdrôtové slúchadlá OnePlus Buds Pro 2. Rovnako ako telefón sa predávajú v dvoch farbách, čiernej a zelenej, takže majiteľ sa môže farebne zladiť. Štuplovým slúchadlám nechýba aktívne potlačenie okolitých ruchov a podľa výrobcu sa môžete spoľahnúť až na deväťhodinovú výdrž na jedno nabitie, ak si ANC vypnete. 

Vnútri sklenej vitríny bola vystavená OnePlus klávesnica. Vyskúšať sa nedala, no podľa výrobcu ponúka presne kalibrované a mäkšie klávesy s dvojitým tesnením, vďaka čomu ťukanie nie je hlučné. Má prémiové telo vyrobené z hliníka s vymeniteľnými klávesmi a je navrhnutá tak, aby bezchybne fungovala s operačným systémom Windows, macOS a dokonca aj s Linuxom. 

Novinky OnePlus Concept sa nedalo nevšimnúť. Na zadnej strane sa pod čiernou jemne priesvitnou konštrukciou a okolo modulu s fotoaparátmi mihali modré svetelné krivky. Výrobca prezentoval nový systém chladenia Active CryoFlux s cirkulujúcou tekutinou, ktorý dokáže znížiť teplotu telefónu až o 2 °C. Hardvérovou výbavou vychádza Concept z modelu OnePlus 11 a zatiaľ nie je isté, či alebo kedy sa nové chladenie objaví aj v komerčnom produkte. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu