OnePlus 10T nedostane posuvník na prepínanie režimov. Má to svoj dôvod

Nový model desiatkovej série bude mať premiéru až začiatkom augusta, no výrobca postupne prezrádza viaceré parametre a z oficiálnych fotografií poznáme aj dizajn. Ten naznačil, že prepínač režimov bude chýbať.

Pred pár dňami firma zverejnila na stránke pre komunitu fanúšikov dátum uvedenia očakávaného modelu OnePlus 10T 5G. Spolu s novým smartfónom spoznáme 3. augusta aj najnovšiu verziu používateľskej nadstavby OxygenOS 13, ktorá pobeží nad Androidom 13. 

Už skôr zverejnené neoficiálne rendery naznačovali, že tentoraz sa na konštrukcii telefónu nebude nachádzať obľúbený hardvérový prepínač režimov, ktorým sa dá rýchlo prepnúť z režimu zvonenia na vibrácie alebo úplne tichý režim. Redakcii The Verge sa podarilo zistiť prečo. 

Hlavná dizajnérka OnePlus Hope Liu vysvetlila, že odstránenie posúvača bolo nevyhnutné na to, aby 10T mal dostatok vnútorného priestoru pre ďalšie komponenty potrebné na nabíjanie s vysokým príkonom, veľkú kapacitu batérie a lepší signál antény. Ako rýchlo sa bude OnePlus 10T nabíjať, zatiaľ oficiálne nebolo povedané, no špekuluje sa, že by mala novinka podporovať 150 W nabíjanie. Pre porovnanie: OnePlus 10 Pro dostal "iba" 80 W. 

Aj keď sa to nezdá, malý posuvník má podľa dizajnérky veľký vplyv na plochu základnej dosky, potrebuje 30 mm². Ak by nechali hardvérové riešenie v bočnej stene, zariadenie by kvôli úprave základnej dosky muselo byť hrubšie, než si predstavuje výrobca. A tak sa posuvník odstránil. 

Ďalším rozdielom medzi modelom 10 Pro a 10T je absencia loga Hasselblad pri zadných fotoaparátoch. Dizajnérka OnePlus sa vyjadrila aj k tejto zmene. Fotoaparáty pripravovanej novinky sa síce nebudú pýšiť spoluprácou so známou firmou, ale aj tak ponúknu kvalitné snímače, pričom hlavným bude 50 Mpix IMX766 od Sony, chýbať nebude optická stabilizácia obrazu. Spoločnosť vraj chce ponúknuť maximálny výkon vlajkovej lode smartfónu za dostupnú cenu. 

Doplní ho širokouhlý objektív so 120° uhlom záberu a makro kamera, ktorá umožňuje oddialenie a priblíženie. Nová technológia OnePlus Image Clarity Engine (ICE) prinesie aktualizovaný algoritmus, ktorý umožňuje zariadeniu zachytávať fotografie rýchlejšie a s vyššou úrovňou detailov. 

Na odhalenie kompletných špecifikcácií si musíme počkať do 3. augusta. 

Zdroj: theverge.com, oneplus.com

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu