Ocenenia pre najlepšie slovenské hry ovládol Vaporum

Talentovaní slovenskí vývojári boli ocenení na podujatí Game Days. Okrem titulu Slovenskej hry roka boli rozdané aj ceny za najlepšiu mobilnú hru, vizuálny dizajn či zvuk.

Aj na Slovensku máme talentovaných vývojárov, ktorí z roka na rok prinášajú menšie či väčšie tituly. V našich končinách tak vznikajú desiatky nových hier, ktoré si obľúbili milióny hráčov po celom svete. Tie najlepšie každý rok v niekoľkých kategóriách oceňuje Slovenská asociácia herných vývojárov. Vyhlásenie víťazov prebiehalo na podujatí Game Days

Hlavnú cenu, teda titul Slovenská hra roka získalo steampunkové RPG Vaporum: Lockdown od štúdia Fatbot Games. Tento atmosferický počin navyše dominoval aj v kategóriách najlepší herný dizajn a najlepšia PC / konzolová hra. Radosť vývojárov sprevádzalo aj špeciálne uznanie za dizajn zvuku a hudbu. Štúdio Fatbot Games navyše už pracuje na svojej ďalšej hre s názvom Queedo. Chce osloviť fanúšikov akčných fps a je prirovnávaná k Doomu, teda legende žánru. 

Tesne za Vaporum: Lockdown sa umiestnila výtvarne prepracovaná puzzle platformovka YesterMorrow, ktorá láka na svoj krásny pixel-artový štýl. Je od talentovaných autorov z Bitmap Galaxy a získala ceny za najlepší vizuálny dizajn a najlepší zvukový dizajn. Tie sprevádzalo špeciálne uznanie v hlavnej kategórii Slovenská hra roka. 

Za najlepší debut bolo ocenené štúdio DIGIFOX s ich dopravnou manažmentovicou Transport INC. Originálny a netradičný prístup bol ocenený v kategórii Iný pohľad, ktorú získal trnavský vývojár Dalibor Bartoš za hru Ur Game. Ide o digitálnu prerábku tisícky rokov starej kráľovenskej stolnej hry Ur. Pochádza z oblasti Mezopotámie a hráči si vďaka Ur Game môžu zahrať najstaršiu zachovanú spoločenskú hru na svete. 

Slovenská hra roka zahŕňa cenu v kategórii Najlepšia mobilná hra, ktorú získal športový titul Athletics Mania od známeho PowerPlay Studio. Obsahuje niekoľko atletických disciplín, v ktorých si môžete zmerať sily s hráčmi z celého sveta. Navyše ponúka vylepšovanie postavy, RPG prvky aj režim kariéry. 


Zdroj: sgda.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu