Obrazovka Honor Magic5 Pro ponúka funkciu cirkadiánneho nočného displeja

Možno ste už počuli slovné spojenie cirkadiánny rytmus. Jeho dodržiavanie je dôležité pre kvalitný spánok, ktorý nás pripraví na zvládanie úloh počas dňa. Vlajkový model od Honoru ponúka ako prvý funkciu cirkadiánneho nočného displeja.

Cirkadiánny rytmus ľudského tela si zjednodušene môžeme predstaviť ako naše vnútorné hodiny. Tento opakujúci sa cyklus signalizuje nášmu telu, že v noci sa má spať a cez deň bdieť. Zároveň ovláda naše emócie a produkciu hormónov. 

Jedným z nich je aj melatonín, tzv. hormón spánku. Jeho hlavným regulátorom je striedanie svetla a tmy. Pokiaľ pred spaním používame smartfón, ktorý vyžaruje modré svetlo, zníži sa produkcia spánkového hormónu v tele a namiesto upokojenia a prípravy na spánok sa naše telo prebudí. 

Výrobcovia už dávnejšie bojujú proti škodlivému modrému svetlu pomocou rôznych filtrov, no Honor Magic5 Pro sa ako prvý pýši riešením v podobe cirkadiánneho nočného režimu displeja. Štúdia Honor potvrdila, že vďaka tejto novej funkcii sa môže úroveň spánkového hormónu melatonínu zdvihnúť až o 20 % počas troch hodín. To znamená ľahšie zaspávanie a správne prebiehajúce regeneračné procesy počas spánku.

Okrem toho Honor vyvinul funkciu dynamického stmievania displeja, ktorá napodobňuje prirodzený denný svetelný rytmus a pomáha uľaviť očiam stimuláciou ciliárnych svalov. Oči navyše počas celého dňa čelia blikaniu rôznych umelých osvetlení. Honor vyriešil aj tento problém, technológia displeja znižuje kolísanie jasu a preblikávania, a uľavuje očiam.

Honor Magic5 Pro je na Slovensku dostupný  v dvoch farebných prevedeniach, jemne zelenej Meadow Green a elegantnej čiernej Black. Odporúčaná cena je 1199 eur. Podrobné špecifikácie hľadajte v základnom infe, skúsenosti z testovania sa dočítate v článku s názvom Honor Magic5 Pro - prémiová cena, prémiové funkcie.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu