Obchod Huawei AppGallery sa rozrástol o ďalšie slovenské aplikácie

Medzi novinkami nájdeme napríklad dve apky od poskytovateľa internetových služieb Antik, popupárna zoznamka Pokec.sk, zdroj správ Bleskovky.sk a množstvo ďalších.

Smartfóny značky Huawei aj dcérskej firmy Honor, ktoré prichádzajú na trh bez podpory Google služieb, to nemajú ľahké. Zákazníkov odrádza chýbajúci Google Play a tým obmedzená dostupnosť niektorých aplikácií.

Prvou voľbou pre používateľov AG smartfónov je práve AppGallery. Ponuka softvéru sa neustále rozrastá, aktuálne nájdeme v obchode viac než 60-tisíc aplikácií, a určite poteší, že pribúda aj obsah od slovenských vývojárov. Za posledný mesiac to bolo 20 aplikácií.

Medzi novinkami pribudli dve apky od poskytovateľa internetových služieb z metropoly východného Slovenska. Antik TV je online televízia, Antik Smartway slúži na správu a vyhľadávanie zdieľaných bicyklov a skútrov, ktoré taktiež prevádzkuje Antik.

Pokec pred časom prešiel premenou, a tak môžu rýchlu poštu, četovanie v miestnostiach či funkciu Stretko odteraz bez obmedzení používať aj majitelia AG smartfónov od Huawei.

Svoju apku má v AppGallery aj najväčší predajca elektroniky na Slovensku - NAY. V susednom Česku NAY prevádzkuje sieť predajní Elektroworld, ktorú taktiež nájdete v AppGallery.

Bleskovky.sk sú v AppGallery v podobe Quick App - tzv. rýchlej aplikácie, ktorá nevyžaduje inštaláciu a šetrí batériu aj miesto v pamäti telefónu. Navyše, obchod Huawei je vôbec prvým obchodom, ktorý prináša Bleskovky.sk. Tento portál totiž až donedávna svoju vyhradenú aplikáciu nemal.

Jeden z najobľúbenejších a najznámejších správcov súborov X-plore File Manager si po novom môžu stiahnuť aj majitelia AG smartfónov. Aplikácia umožňuje rozdelenie do dvoch panelov, v ktorých sú zobrazené dva priečinky súčasne a bežné operácie.

Ďalšími prírastkami od lokálnych vývojárov za posledný mesiac sú Autoškola Testy, Sygic Car Connected Navigation, HAKA System+, Fina Points Calculator, Memory, Moja 4ka, Můj vlak, My Measures Pro, Offline GPS, ProfiMail, Relax sounds a Vezma

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu