O2 v prvých troch kvartáloch 2022: vyššie výnosy a nárast počtu zákazníkov (hospodárske výsledky)

Operátor zverejnil svoje výsledky hospodárenia za prvých deväť mesiacov tohto roka. Počet zákazníkov medziročne vzrástol o vyše 3 %. Rástlo aj pokrytie 5G sieťou.

Výnosy skupiny O2 na Slovensku, ktorá zahŕňa aj výsledky spoločnosti O2 Business Services, dosiahli v troch štvrťrokoch vyše 233 mil. eur. Medziročný nárast je o tri percentá. Vlani bol medziročný rast o 10 %. 

V budúcom roku očakáva operátor zhoršenie makroekonomickej situácie, pričom podstatnú zložku budú tvoriť vyššie náklady spojené s energiami. Napriek tomu plánuje ďalšie investície, najmä do oblasti sietí. Koncom septembra bol signál 5G dostupný pre viac 35,2 % obyvateľov Slovenska v takmer 170 lokalitách.

Počet zákazníkov (aktívnych SIM kariet) operátora O2 vzrástol v sledovanom období na takmer 2,32 mil., čo je nárast oproti minulému roku o 3,3 %. V celkovom počte je zahrnutých aj 505-tis. M2M SIM kariet. Zákazníci s pravidelnou mesačnou platbou tvorili z celkovej zákazníckej bázy 70 % podiel. Priemerný mesačný výnos na zákazníka (ARPU) dosiahol výšku 11 eur

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

martin09.11.2022 - 20:54 Trvalý odkaz

Další operátor čo dosiahol väčší zisk,teda bolo nutné zvyšovať cenu služieb.😂😂

Celá diskusia 1 príspevok