O2 upravuje v čase koronakrízy roamingové podmienky

Zákazníci, ktorí momentálne využívajú služby operátora viac v zahraničí než doma, sa nemusia obávať navýšených poplatkov. Od konca júna sa zosúladia podmienky pre roaming v Českej republike s EÚ roamingom.

Podľa pravidiel EU roamingu nesmie mať zákazník počas štyroch mesiacov v krajinách EÚ vyššiu spotrebu než doma, inak má operátor právo po upozornení naúčtovať k pôvodnej cene príplatky za nadmerné využívanie. 

O2 v tlačovej správe informovalo, že veľa zákazníkov využívajúcich služby operátora, je aktuálne nútených zdržiavať sa mimo hraníc Slovenska. Preto sa O2 rozhodlo spomínané príplatky neúčtovať. Výnimkou bude správanie vykazujúce úmyselné zneužívanie situácie. 

O2 zároveň od 29. 6. 2020 zosúlaďuje podmienky pre roaming v Českej republike s roamingom pre krajiny EÚ (resp. EHS teda krajín EÚ vrátane Islandu, Lichtenštajnska, Nórska a Veľkej Británie ďalej zjednodušene aj ako "EÚ"). 

Zmena bude automatická a bude sa týkať všetkých zákazníkov operátora. Od roku 2014 umožňovalo O2 svojim zákazníkom využívať služby v Česku za rovnakých podmienok ako na Slovensku.

Zákazníci O2 budú v Českej republike od 29. 6. 2020 volať, SMS-kovať, MMS-kovať a dátovať v súlade s roamingovou reguláciou podľa princípu "za ceny ako doma". Objem dát využiteľný v EÚ je pre každý z programov daný schváleným vzorcom EÚ pre výpočet dát využiteľných v roamingu. 

Po prekročení balíčka dát v rámci roamingu pre svoj volací program sa im bude účtovať 0,0042 €/MB. Okrem toho bude každý zákazník o výške voľného objemu dát upozornený v uvítacej SMS po prekročení hraníc, ako aj informačnou SMS o dosiahnutí dátového limitu.
  
Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu