O2 spustilo hovory cez VoWiFi

Na využívanie volaní cez službu VoWi-Fi sieť musíte byť pripojení na Wi-Fi a používať kompatibilné zariadenie.

Vďaka službe VoWifi môžete telefonovať a posielať SMS správy cez ktorúkoľvek Wi-Fi sieť, a to aj na miestach a v lokalitách bez pokrytia mobilným signálom. Napríklad aj v podzemných priestoroch a budovách so zlým signálom. Ak je tam dostupné Wi-Fi. 

Na hovor nepotrebujete žiadnu aplikáciu, stačí mať v telefóne povolenú službu. Druhá strana nemusí byť na dátach, môže hovor prijať aj na 2G či 3G sieti na ktoromkoľvek telefóne. 

Aktivácia služby prebehne automaticky, ak budete používať jedno z podporovaných zariadení s najaktuálnejšou verziou softvéru spolu so 4G LTE SIM kartou. Stačí sa jednoducho pripojiť do Wi-Fi siete a povoliť funkciu VoWiFi v nastaveniach siete na zariadení. Podobne, ako je tomu napríklad pri službe VoLTE (Voice over LTE). 

Volania cez VoWiFi sú započítané ako štandardné hovory a zahŕňajú prepojovacie poplatky, čiže cena volania je rovnaká ako cena volaní v rámci programu, ktorý využívate. Zároveň tieto volania nemajú žiadny vplyv na objem prenesených mobilných dát. 

Podporovaných zariadení v O2 zatiaľ nie je veľa, postupne budú pribúdať. Službu VoWiFi môžete využívať na týchto modeloch:
Samsung Galaxy A40 Dual SIM, Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9A, Xiaomi Redmi 9C NFC, Xiaomi Mi Note 10 Lite, Motorola Edge Plus, Moto One Fusion+ a Moto G 5G Plus

Kompletné informácie o službe VoWiFi nájdete na stránke www.o2.sk/ponuka/telefony-a-zariadenia/vowifi.

Pozn. redakcie: Orange sprístupnil hovory cez Wi-Fi už minulý rok, a to aj  v ktorejkoľvek krajine Európskej únie.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Mirx Mirx09.09.2020 - 20:53 Trvalý odkaz

A tato sluzba funguje len pre odchadzajuce hovory, ci aj pre prichadzajuce hovory?

Lubo.S11.11.2020 - 15:40 Trvalý odkaz

1. dosť neskoro, pomaranče to už majú riadne dlho
2. prečo tak málo vybraných zariadení? -mam A5 /2017 a v pomarančoch mi ide aj VoLTE aj VoWIFI..
službu velmi oceňujem, dúfam, že moje nadšenie neopadne, ak si kúpim fon, ktorý to aj podporuje a reálne to odskúšam. Nakoľko u mňa doma má O2 mizerné pokrytie a naštastie adsl doma mám :) je to pre mňa veľmi osožná služba. Môj jediný favorit je Xiaomi Mi Note 10 Lite - žiaľ, toho roku nevyšiel žiaden schopný fon, tento ešte ako-tak akceptujem. Má niekto skúsenosti s uvedeným fonom a VoWIFI v sieti O2?

Celá diskusia 2 príspevky