O2 Smart Box: Wi-Fi modem so smart funkciami

Operátor zaradil do ponuky k O2 Internetu na doma nové zariadenie, ktoré poslúži nielen ako tradičný modem, ale aj ako srdce inteligentnej domácnosti.

O2 Smart Box ponúka pripojenie rôznych bezpečnostných senzorov z domácnosti, ovládanie spotrebičov cez mobilnú aplikáciu a na jeho displeji sa zobrazujú aktuálne údaje o počasí.

Prednosťou modemu je vysoká rýchlosťou prenosu dát bez kolísania výkonu, Wi-Fi vysielanie v dvoch pásmach 2,4 a 5 GHz, a silnejší signál než pri bežnom Wi-Fi routeri. Preto je vhodný aj do poschodových rodinných domov, kde môže byť s dostupnosťou signálu v celom priestore problém. 

Pre zabezpečenie domácnosti k nemu stačí pripojiť chytrú zásuvku pre ovládanie domácich spotrebičov, detektor pohybu, dverný alebo okenný senzor, detektor dymu, či iné. 

Od júla ponúka operátor novým zákazníkom Bieleho, Modrého, Strieborného a Zlatého O2 Internetu na doma s externou anténou možnosť získať pri využití bonusu na zariadenie modem O2 Smartbox za 3 eurá mesačne. Bez využitia bonusu je cena 12 eur mesačne počas 24 mesiacov, spolu 288 eur. Inštalácia zariadenia je vykonávaná technikom a je spoplatnená sumou 35 €. 

Služba Internet na doma bola uvedená v apríli 2017. Funguje na základe technológie LTE TDD na frekvenčnom pásme 3,5 GHz a 3,7 GHz, a pri najvyššom programe ponúka prenosovú rýchlosť až do 128 Mbps.

Internet na doma je alternatívou rýchleho fixného pripojenia s minimom káblov potrebných pre inštaláciu. Službu môžete využívať len na adrese jej zriadenia, nejde teda o mobilné pripojenie na internet s možnosťou využívania v rôznych lokalitách.

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu