O2: pri budovaní 5G siete bude partnerom Ericsson

Operátor ukončil proces výberu dodávateľa sietí piatej generácie a ako partnera si vybral spoločnosť Ericsson. Modernizácia bude zahŕňať aj rozsiahlu generačnú obmenu súčasných 2G, 3G a 4G technológií.

O2 spustilo v Bratislave pilotnú prevádzku 5G siete začiatkom októbra minulého roka. Súčasťou boli aj  prípravy na spustenie sietí piatej generácie, testovanie technológie od viacerých dodávateľov a jej správanie v reálnej prevádzke. 

Testovacia 5G  prevádzka odštartovala vo viacerých lokalitách Bratislavy: Petržalke, Dúbravke, Karlovej Vsi a Ružinove, pričom v každej z nich bola použitá technológia iného dodávateľa - Nokie, Ericssonu, Huawei a ZTE. 

Teraz operátor vyhlásil víťaza a partnera v budovaní 5G siete. Stal sa ním Ericsson. Dohoda o spolupráci na výstavbe mobilných sietí novej generácie 5G a modernizácie RAN zahŕňa rozsiahlu generačnú obmenu súčasných 2G, 3G a 4G technológií. 

Následkom tohto kroku bude zlepšenie zážitku pri používaní mobilných služieb, zníženie energetickej záťaže inštalovaných zariadení a príspevok k efektívnej výstavbe celoplošnej siete 5G.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu