O2: 5G sieť pribudla v 14 nových lokalitách

Celkovo je rýchla sieť piatej generácie O2 od spustenia v októbri minulého roka dostupná v 15 lokalitách. Nasledovať bude pokrývanie oblastí po celom Slovensku, najmä na východe.

O2 už takmer pred rokom odštartovalo pilotnú komerčnú testovaciu prevádzku 5G siete vo vybraných častiach Bratislavy. V tomto roku po výbere dodávateľa prichádza s ďalšími novinkami. 

Riadnu komerčnú prevádzku na 5G technológii dodávateľa Ericsson si ako prví vyskúšajú zákazníci v celkovo už 15 mestách a obciach západného Slovenska.

Od dnešného dňa sa do siete 5G môžu pripojiť obyvatelia Bratislavy, Pezinka, Ivanky pri Dunaji, Zálesia, Malinova, Bernolákova, Chorvátskeho Grobu, Slovenského Grobu, Viničného, Pezinka, Modry, Šenkvíc, Dubovej, Jaroviec a Rusoviec. Zákazníci O2 s kompatibilnými zariadeniami sa môžu v uvedených lokalitách pripojiť do siete rýchlosťou až 1 Gbps.  

V krátkom čase chce operátor priniesť modernú sieť aj do ďalších oblastí, pričom do konca roka plánujeme pokrývať zhruba 20 % populácie Slovenska. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu