Nový Walkman od Sony chce oživiť zašlú slávu vreckových prehrávačov hudby

Viete si predstaviť, že by ste na cestách nepočúvali hudbu z mobilu, ale vrátili sa k vreckovému prehrávaču? Podľa Sony je to skvelý nápad, za ktorý si nechá zaplatiť v prepočte takmer 400 eur.

Vreckové prehrávače hudby boli kedysi veľmi rozšíreným druhom elektroniky. S nástupom smartfónov sa však postupne dostávali do úzadia, až sa úplne vytratili. Používatelia totiž postupne prenášali svoju hudbu práve do mobilov, ktoré dokázali vreckové prehrávače plne zastúpiť. Sony sa však napriek tomu rozhodlo, že oživí ich zašlú slávu. A tak sa zrodil nový Walkman s označením Sony NW-A306

Základné parametre:

Rozmery: 56,5 x 98,4 x 11,8 mm, hmotnosť: 113 g, displej: 3,6” TFT (1280 x 720 pixelov), výdrž batérie: 26 - 36 hodín, doba nabíjania: 3,5 hodiny, konektivita: USB-C, Bluetooth 5.0, Wi-FI, hudobné efekty, niekoľko režimov prehrávania  

Novinka chce osloviť najmä ľudí, ktorí túžia po kvalitnom zvuku na cesty. Od toho sa odvíjajú aj jeho vnútornosti, ktoré výrobca opisuje ako hi-endový hardvér. Sľubuje krištáľovo čistý zvuk a bohatý basový prejav. Za tieto vlastnosti vďačí novinka podľa Sony umelej inteligencii a technológii S-Master HX pre minimalizovanie zvukového skreslenia. 

Nový Walkman ponúkne hliníkové telo a 3,6-palcový TFT displej s HD rozlíšenímj, ktorý dokáže zobraziť šetrič v podobe kazety pre navodenie nostalgie. Nechýba podpora Bluetooth, Wi-Fi, 3,5 mm jack a operačný systém Android 12. Samozrejmosťou je aj integrovaná spolupráca so streamovacími platformami a výdrž batérie na úrovni 26 až 36 hodín. Je udávaná podľa toho, či počúvate hudbu zo streamu alebo vo formáte FLAC. 

K dispozícii bude tiež 32 GB úložisko, z ktorého dostupných pre používateľa má byť 18 GB. Zostáva však otázne, či si novinka dnes dokáže získať svojich fanúšikov. Zvlášť keď vezmeme do úvahy tiež fakt, že nie je vôbec lacná. Slovenská cenovka síce zatiaľ nie je známa, ale v zahraničí si za Walkman zaplatíte 349 libier, čo je v prepočte takmer 400 eur. Predaj by podľa výrobcu začať už čoskoro a dostupná bude verzia v čiernej a modrej farbe.  

Zdroj: sony.sk


 

Diskusia k článku:

viperman22.01.2023 - 19:21 Trvalý odkaz

ale tak toto je urcene pre ludi co maju kvalitne kablove sluchadla aj za 500 eur, a hudbu budu pocuvat primarne z FLAC. uzky okruh ludi ale stale taki existuju ;) tychto walkmanov sony uz spravilo viacero s tymto dizajnom, ten najdrahsi stal skoro liter..... , raz za 2-3 roky ich iba inovuju..

Celá diskusia 1 príspevok