Nový vedecký prieskum vybral najdesivejšiu videohru všetkých čias

Analýza množstva hororových hier bola založená na monitorovaní srdcovej frekvencie hráčov. Víťazný titul u nich spôsobil 97 úderov za minútu, čo zodpovedá behu v miernom tempe.

Projekt Science of Scare vedeckou formou skúma najdesivejšie formy zábavy. Pôvodne začínal analýzou najstrašidelnejší filmov, aké kedy vznikli. Aktuálne sa zameral na videohry a analyzoval množstvo hororových titulov od menších aj väčších vydavateľov. Prieskum bol založený na tom, že počas hrania monitoroval srdcovú frekvenciu hráčov. 

Prišiel so záverom, že najdesivejšou hrou všetkých čias je MADiSON, ktorá porazila aj rokmi overená značky ako Resident Evil a Silent Hill. Ide o psychologický horor z pohľadu prvej osoby, kde prevezmeme postavu 16-ročného Luca, démonicky spojeného so sériovou vrahyňou. Hranie tejto hry zdvihlo pokojovú srdcovú frekvenciu hráčov o 32 úderov za minútu. 

Celkovo sa tak dostali na hodnotu 97 úderov za minútu, čo zodpovedá miernemu behu. Za MADiSON skončil Alien Isolation (96 úderov za minútu) a Visage (94 úderov za minútu). Nasleduje Five Nights At Freddy's 4 (92 úderov za minútu) a TOP 5 najstrašidelnejších hier uzatvára Outlast 2 (91 úderov za minútu). 

Zdroj: broadbandchoices.co.uk 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu