Nový patent Samsungu odhaľuje fungovanie fotoaparátu pod displejom

Vidíme na ňom zariadenie s dvoma zobrazovacími panelmi. Menší má nižšie rozlíšenie a výrazne vyššiu priepustnosť svetla, vďaka čomu pod ním môže byť umiestnený nielen fotoaparát, ale aj blesk. Niečo podobné už predviedol ZTE.

O fotoaparátoch, ktoré ukončia éru výrezov v displeji sa hovorí už nejaký čas. Koncom minulého roka prišla na trh prvá, komerčne dostupná lastovička od ZTE (viac sme sa téme venovali v článku: ZTE Axon 20 5G s prednou kamerou pod displejom doručia aj na Slovensko). Od iných výrobcov sme zatiaľ videli len niekoľko konceptov, ktoré však stále nie sú bežne dostupné. Mnohé firmy totiž zápasia s výrobnými problémami novej technológie. K ZTE by sa však čoskoro mohol pridať Samsung, ktorý si zaregistroval nový patent. 

Jeho technológia hovorí o zobrazovacom zariadení s dvoma samostatnými, ale stále prepojenými panelmi displejov. Väčší je štandardný, zatiaľ čo menší je možné umiestniť blízko horného rámu alebo do ľavého či pravého roha konštrukcie. Má výrazne vyššiu priepustnosť svetla a nachádza sa pod ním nie len fotoaparát, ale aj blesk či infračervený blaster, pomocou ktorého môžete ovládať okolité zariadenia. Menší panel má zároveň nižšie rozlíšenie, ktoré pomáha pri ďalšom prenose svetla. 

Ide teda o veľmi podobné riešenie ako má už spomínaný ZTE Axon 20 5G. Očakáva sa, že Samsung svoju technológiu do vydania ešte vylepšil. Niekoľko únikov naznačuje, že finálnej verzie by sme sa mali dočkať s príchodom modelu Galaxy Z Fold3. Ten má však do vydania ešte ďaleko a samotný výrobca v tomto smere zatiaľ nič nepotvrdil. 

Zdroj: nl.letsgodigital.org


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu