Nový iPhone má priniesť návrat domáceho tlačidla

Podľa aktuálneho úniku má nový iPhone potešiť tých, ktorí by chceli vidieť návrat ku koreňom a kompaktnejšie rozmery. Spomínajú sa názvy iPhone 9, ale aj iPhone SE 2.

Okrúhle domáce tlačidlo pod displejom bolo charakteristickým prvkom iPhonov dlhé roky. Naposledy sme ho mohli vidieť v roku 2017 s modelom iPhone 8 / 8 Plus.

Potom Apple prešiel na aktuálny trend displejov takmer na celú prednú plochu a fyzické tlačidlo nahradili softvérové gestá. Podľa aktuálneho úniku máme tento rok čakať jeho návrat. 

Už predtým sa na internete objavili správy, ktoré naznačovali, že Apple v marci 2020 uvedie na trh iPhone 9 s hardvérovým domácim tlačidlom. Existujú však aj protichodné úniky, podľa ktorých má výrobca so spomínaným modelom dať prednosť Face ID a väčšiemu displeju.

Najnovšie sa k téme vyjadril aj známy leaker Evan Blass, ktorý má údajne zo spoľahlivého zdroja informácie o návrate fyzického tlačidla. 

Minulý mesiac sme mohli vidieť aj niekoľko renderov, ktoré majú zachytávať iPhone 9. Má ísť v podstate len o akúsi aktualizáciu modelu 8, s rovnakým dizajnom a vylepšeným výkonom.

Na druhej strane sú tu aj informácie, ktoré spomínajú, že nový iPhone ponesie názov SE 2. Má potešiť tých, ktorým chýba kompaktnejšie zariadenie. Všetky informácie treba brať s veľkou rezervou až do oficiálneho predstavenia. 

Zdroj: Evan Blass


 

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne28.01.2020 - 22:17 Trvalý odkaz

Tomu velmi neverim, FaceID je super, clovek ani nevie ze tam je nejake zabezpecenie a funguje aj v rukaviciach, neviem si predstavit davat si dole rukavice ked nemusim...

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy29.01.2020 - 06:16 Trvalý odkaz

In reply to by Wayne

ja by som celkom veril, apple je nezdravo konzervativny a zmena designu mu trva vacsinou 4 roky, preto si myslim, ze teraz len vytiahnu zo "suplika" ip8 daju donho novy procesol a reinkarnacia je na svete. taktiez si myslim, ze ip12 bude drzat designovu liniu ipX pribudne mozno kamera, ale display a rozmery zostanu. 4 roky nepustia :)

Marián Petrík29.01.2020 - 09:19 Trvalý odkaz

tak toto predávať v roku 2020 chce skutočne odvahu. vyzerá to ako nejaký predpotopný model.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne29.01.2020 - 12:39 Trvalý odkaz

In reply to by oxy

to je tak ked pozeras rumors video a potom si neprecitas clanok iba nadpis. Uz som bol myslou pri septembrovych novinkach. Hej, novy "SE2" bude mat urcite tlacidlo. Mohlo by byt take ako na 7 a novsich, to kapacitne riesenie sa aspon mne velmi pacilo

Celá diskusia 6 príspevkov