Nový iPhone by mohol dostať stále zapnutý displej

Viaceré úniky naznačujú, že pripravovaný iPhone by mal dostať funkciu stále zapnutého displeja na spôsob Apple Watch.

Always on displej ponúkajú mnohé androidy už roky. Obľúbená funkcia, ktorá v podstate nahradila notifikačnú LED diódu, dávno prestala byť výhradou iba prémiových zariadení. Majitelia iPhonov však na stále zapnutý displej zatiaľ čakajú márne.

Prvou lastovičkou, že Apple začal always on displej brať ako užitočnú funkciu, boli hodinky Watch Series 5 (základné info), ktoré využívajú technológiu nízkeho jasu s rôznou frekvenciou obnovovania.

Podľa viacerých informácií z neoficiálneho prostredia pripravuje Apple nový iPhone, ktorý okrem 120 Hz obnovovacej frekvencie ponúkne aj stále zapnutý displej. Výrobca vraj použije LTPO panel a technológiu známu z hodiniek, kedy obnovovacia frekvencia klesne na extrémne nízku úroveň, pričom displej dokáže zobrazovať základné upozornenie, čas, batériu a podobne. 

AOD na hodinkách Applu funguje inak, než ako sme zvyknutí od konkurencie. Jas displeja sa iba zníži, obrazovka stmavne a vy tak máte stále prehľad o tom, čo sa na displeji deje. Citlivé údaje sú na ciferníku vtedy skryté. Klepnutím na obrazovku alebo dvihnutím ruky sa jas displeja zvýši na normálnu úroveň. 

Uvedenie nových iPhonov sa očakáva tradične na jeseň.

Zdroj: 9to5mac.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu