Nový Google Pixel by mohol dostať podporu 5G sietí

Očakáva sa, že výrobca bude pokračovať v trende, ktorý začal s modelom Pixel 3a. Spomínajú sa aj čipsety, vďaka ktorým by jedna z noviniek mohla dostať aj podporu sietí 5. generácie.

Strednú triedu smartfónov od Googlu sme prvýkrát videli minulý rok, kedy bol predstavený Pixel 3a (základné info). Fanúšikovia očakávajú, že by tento smer mohol pokračovať a vrátiť sa aj tento rok. 

Už nejaký čas sa hovorí, že Google pracuje na novinkách s označením Pixel 4a a Pixel 4a XL. Viac sme sa im venovali v článku Google Pixel 4a zrejme dostane otvor v displeji.

K ich výbave sa objavilo aj niekoľko únikov. Telefóny majú poháňať čipy Snapdragon 730 (klasická verzia) a 765 (XL verzia). Prvý by mohol konkurovať aktuálnym modelom Redmi K30 alebo Galaxy A71. Druhý by vďaka čipu Snapdragon 765 podporoval aj siete 5. generácie. 

Žiadne ďalšie informácie k výbave zatiaľ nie sú známe. V prípade väčšieho Pixelu 4a XL sa hovorí, že by mohol byť orientovaný na vyššiu strednú triedu a konkurovať zariadeniam ako Galaxy S10 Lite či Galaxy Note 10 Lite.

Zdroj: xda-developers.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu