Nový generálny riaditeľ Tik Toku odchádza pod ťarchou politickej situácie

Kevin Mayer odchádza zo svojej pozície len necelé štyri mesiace od vymenovania. Nepáčila sa mu zmena politickej situácie, ktorá by mu zrejme bránila v rozhodnutiach.

Bývalý výkonný riaditeľ Disney Kevin Mayer bol prijatý do funkcie generálneho riaditeľa Tik Toku len koncom mája. Teraz po necelých štyroch mesiacoch oznámil, že zo svojho postu odstupuje. Svoje dôvody zhrnul v liste pre zamestnancov, ktorý citovalo CNN Business. Spomína najmä prudké zmeny politického prostredia. 

Predtým sa snažil o výrazné štrukturálne zmeny, no napokon usúdil, že odchod bude pre neho to najlepšie riešenie. Platforma čelila dynamike politického prostredia, na základe ktorej zmenila aj rozsah Mayerovych úloh. TikTok bol totiž nútený k dohode ohľadom kúpy s americkými firmami, ktoré ho na pôde USA chceli zastupovať. Ak by na dohodu nepristúpil, prezident Trump mal v pláne sociálnu sieť v Amerike zakázať. Prišla by tak o svoj druhý najväčší trh. 

Ohľadom kúpy TikToku sa pár týždňov skloňoval najmä Microsoft. Posledné informácie upierajú zrak na firmu Oracle. Ak by sociálnu sieť kúpila, zmena generálneho riaditeľa za svojho človeka by bola len otázkou času. Mayerov skorší odchod tak nie je prekvapujúci. Popri tejto funkcii bol menovaný aj za prevádzkového riaditeľa firmy ByteDance, ktorá TikTok vlastní. Zatiaľ nie je známe, či odchádza aj z tohto postu.

Zdroj: CNN Business


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu