Nový diel série Assassin’s Creed bude zrejme hra v podobe živej služby

Ubisoft so sériou Assassin’s Creed prechádza na nový spôsob vývoja v kolaborácií medzi štúdiami Quebec a Montreal. Nový diel nesie kódové označenie Infinity a má ísť o hru v podobe rozsiahlej živej služby, ktorá sa vraj po vydaní bude rozširovať a prevedie nás viacerými historickým obdobiami.

Agentúra Bloomberg priniesla únik informácií, ktoré sa týkajú pripravovaného nového dielu série Assassin’s Creed. Ak konečne čakáte návrat ku koreňom, spomínané informácie vás zrejme nepotešia. Ubisoft má totiž v súvislosti so značkou Assassin’s Creed pripravovať novú masívnu online platformu, ktorá vraj bude fungovať na princípe hry v podobe živej služby. To znamená, že sa bude časom vyvíjať, prepájať rôzne hry, ale aj viaceré historické obdobia. 

Predošlé hry série sa odohrávali v jednej konkrétnej dobe, väčšinou s prepojením na budúcnosť. Nový Assassin’s Creed by mal hráčov previesť viacerými obdobiami, ktoré sa budú vyvíjať postupne, s podporou na mesiace až roky dopredu. Samotný Ubisoft na únik reagoval tým, že potvrdil prácu na novej hre, ktorá dostala kódové označenie Assassin’s Creed Infinity. Bude výsledkom novo nastavenej spolupráce medzi štúdiami Ubisoft Montreal a Ubisoft Quebec. 

Na čele projektu stojí Marc-Alexis Côté, ktorý začal svoju kariéru na Assassin’s Creed Brotherhood. Neskôr sa stal kreatívnym režisérom Syndicate a naposledy pôsobil ako senior producent pri Odyssey. Côtého doplní Étienne Allonier, ktorý je brand directorom značky Assassin’s Creed posledných 10 rokov. O kreatívne vedenie nového dielu sa postarajú Jonathan Dumont (Syndicate, Odyssey) a Clint Hocking (Splinter Cell: Chaos Theory, Far Cry 2, Watch Dogs: Legion). 

Ubisoft tiež potvrdil, že už nechce, aby vývoj série koloval medzi jeho štúdiami od hry k hre a preto sa rozhodol pre nový spôsob kolaborácie medzi Quebecom a Montrealom. Francúzsky vydavateľ tiež sľúbil, že ďalšie podrobnosti k Assassin’s Creed Infinity odhalí neskôr. 

Zdroj: Ubisoft

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu