Nový balík Office prinesie Word, Excel a PowerPoint v jednej aplikácii

Cieľom výrobcu je umiestniť všetko, čo v balíku Office využívate, na jedno miesto. Viacero aplikácií tak nahradí jedna, ktorá ponúkne aj rozšírené funkcie, najmä pri práci s PDF súbormi.

Spoločnosť Microsoft v niektorých krajinách vydala novú beta verziu balíka Office pre Android, ktorá kombinuje najpoužívanejšie kancelárske nástroje. Zahŕňa Word, Excel, PowerPoint a ďalšie, z čoho vychádza aj jej nový názov Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint & more. 

Cieľom výrobcu je zjednotiť balík rôzneho softvéru do jednej aplikácie, namiesto toho, aby ste museli používať niekoľko samostatných aplikácií. 

Balík Office vám umožní vytvárať, editovať a spravovať dokumenty v telefóne alebo v tablete s operačným systémom Android. Súčasťou je aj online spolupráca na projektoch s priateľmi alebo kolegami. Niečo podobné ponúkajú aj Google Dokumenty. Novinka zvládne rýchle vytváranie PDF súborov z fotiek, Word dokumentov alebo PowerPoint prezentácií. Súčasťou je aj podpora skenovania QR kódov či podpisovanie PDF pomocou odtlačku prsta. 

Novinka je momentálne v beta verzii a kým sa nedostane do finále, môže obsahovať chyby. Na jej vyskúšanie je nutný minimálne Android 6. Používanie zatiaľ nie je podmienené účtom Microsoftu. V našej krajine nie je beta verzia dostupná. 

Zdroj: Microsoft


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu