Novinky od Nokie: štýlové véčko, retro dizajn, model s integrovanými slúchadlami aj kompaktný tablet

Spoločnosť HMD Global, výrobca telefónov Nokia, dnes predstavila tri nové tlačidlové telefóny, ktoré zaujmú dizajnom aj inovatívnym riešením pripojenia slúchadiel. Tablet bude dostupný aj v LTE verzii.

Tlačidlové telefóny nevymreli. Stále si nájdu svojich fanúšikov, ktorí majú na ich používanie rôzne dôvody. Môžu byť aj vhodnou alternatívou, ak si chcete oddýchnuť od moderných technológií, no stále potrebujete byť aspoň v základnom kontakte so svojimi blízkymi. 

Niet pochýb, že lídrom na trhu tlačidlových telefónov je značka Nokia a teraz ukazuje, že inovácie sa nemusia týkať iba moderných smartfónov. Dôkazom je novinka Nokia 5710 XpressAudio, ktorá nadväzuje na obľúbenú Nokiu 5310. Ponúka špeciálne tlačidlá pre ovládanie zvuku a vstavané bezdrôtové slúchadlá. 

Véčkové telefóny zastupuje Nokia 2660 Flip, ktorá vyniká veľkými tlačidlami a dlhou výdržou batérie na jedno nabitie. Nechýba vyhradené núdzové tlačidlo, ktoré umožňuje rýchly kontakt s najbližšími. V prípade, že dôjde k neočakávanej udalosti, možno kontaktovať až päť vopred nadefinovaných čísel. 

Nokia 8210 4G je retro návratom štýlovej legendy. Zaujme nielen nezameniteľným dizajnom, ale aj 2,8'' displejom, podporou 4G, VoLTE, charakteristickou odolnosťou a samozrejmosťou je podľa výrobcu opäť vynikajúca výdrž batérie.

Najnovší tablet Nokia T10 ponúka osemjadrový procesor Tiger T606, ktorému sekunduje v závislosti na pamäťovej verzii (64 / 32 GB), buď 4 GB alebo 3 GB operačná pamäť RAM. Na 8'' obrazovke je použité HD rozlíšenie. Tablet sa môže pochváliť polymérovou unibody konštrukciou s nanotextúrovou úpravou, ktorá zamedzuje vzniku škrabancov.

Výbavu uzatvára dvojica reproduktorov, batéria s veľkosťou 5250 mAh, Android 12 s prísľubom dvoch rokov hlavných aktualizácií a troch rokov pravidelných bezpečnostných aktualizácií, a možnosť zakúpiť taktiež LTE verziu.

Dostupnosť, farebné varianty a odporúčané ceny na slovenskom trhu budú upresnené neskôr. Každú novinku postupne ešte predstavíme v tradičných článkoch typu základné info. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

peter vysocky13.07.2022 - 12:19 Trvalý odkaz

Preco v tychto mobiloch je len kamera s rozlisenim 0,3 mpx.....????????????
Preco? Preco? preboha.........

Celá diskusia 1 príspevok