Novinky nadstavby One UI 5.1. a One UI 5 Watch dostanú aj staršie zariadenia

Samsung oznámil postupné sprístupnenie aktualizácie pre niektoré smartfóny a inteligentné hodinky, ktoré dostanú nové funkcie uvedené so sériami Galaxy Z Fold5, Z Flip5 a Watch6.

Aktualizáciu používateľského prostredia na verziu One UI 5.1.1 dostanú najskôr skladacie smartfóny Galaxy Z Fold4 a Flip4, a to už tento mesiac. Neskôr príde rad na staršie Z Fold3, Z Flip3, Z Fold2 a Z Flip. 

Novinky sa týkajú rozšírených možností využitia skladacích displejov aj prispôsobiteľného panela Flex Mode a režimu Multi Window. To napríklad umožní odpovedať na správu alebo prehľadávať web bez prerušenia sledovania videa. Medzi vylepšenia patrí aj funkcia Hidden Pop-up a Pop-up view to Multi Window.

Používatelia Galaxy Watch5, Watch5 Pro, Watch4 a Watch4 Classic zasa získajú kľúčové novinky z aktualizácie One UI 5 Watch. Medzi hlavné novinky patrí pokročilejšie sledovanie spánku s podrobnou správou o fázach a získanom kombinovanom skóre spánku. 

Pribudnú nové ciferníky, lepšie monitorovanie zdravotného stavu vďaka funkcii upozornenia na nepravidelný srdcový rytmus (IHRN) aj možnosť pohodlnejšie využiť hodinky ako diaľkovú spúšť fotoaparátu smartfónu. Pribudne špeciálne tlačidlo rýchleho prístupu fotoaparátu s rýchlym prepínaním režimov aj možnosťou priblíženie a oddialenie záberu. 

Noviniek v systéme One UI sa postupne dočkajú aj majitelia starších tabletov Galaxy Tab S8, Tab S8+, Tab S8 Ultra, Tab S7, Tab S7+, Tab S7 FE, Tab S6 Lite, Tab A8, Tab A7 Lite, Tab Active3 a Tab Active4 Pro.

Zdroj: news.samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu