Nové procesory Snapdragon podporujú virtuálny občiansky a vodičský preukaz

Ide o funkciu, ktorá má byť aj súčasťou pripravovaného Androidu R. Zámerom je vytvoriť bezpečnostné úložisko pre elektronické identifikačné karty používateľa. Môžu byť bežnou praxou už v blízkej budúcnosti.

Detaily k čipsetom prinášal postupne a k špecifikáciám doplnil ešte jednu zaujímavú vlastnosť. Podporujú rozhranie Identity Credential API, ktoré do nich umožní implementovať virtuálny občiansky alebo vodičský preukaz. 

Ide o novú funkciu, ktorá má byť súčasťou operačného systému Android R. Qualcomm sa tak pasoval za prvého výrobcu, ktorý ju integroval do svojich čipov. Toto API sa objavilo prvýkrát ešte začiatkom roka na webe XDA Developers. Uvádza, že zámerom nového Androidu je vytvoriť bezpečnostný framework na ukladanie identifikačných dokumentov používateľa. 

Zdá sa, že virtualizácia dokumentov je hudba budúcnosti, na ktorú sa chce pripraviť aj nový Android. Je otázne, kedy sa identifikačných kariet v telefóne dočkáme aj na Slovensku. Realita je totiž taká, že čipy v občianskych preukazoch nemajú u nás zatiaľ veľké využitie. 

Zdroj: 9to5google.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu