Nové OnePlus dostane 120 Hz displej

Výrobca sa pochválil, že pre svoju novú vlajkovú loď vyvinul displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Rýchlosť odozvy na dotyk má byť 8,3 ms.

OnePlus 7T Pro dostal 90 Hz displej, jeho nástupca prinesie vylepšený 120 Hz Fluid AMOLED displej s veľmi rýchlymi reakciami na dotyk a minimálnym oneskorením, čo ocenia nielen hráči. 

Displej využíva najnovšiu generáciu organických materiálov emitujúcich svetlo s maximálnym jasom viac než 1 000 nitov. Maximum vzorkovacej frekvencie pri dotyku je 240 Hz. 

Počas testovania vykazoval nový displej pri odozve na kliknutie, posúvanie alebo presnosť výrazne lepšie výsledky, než iné existujúce displeje s vysokou obnovovacou frekvenciou. 

Na zabezpečenie plynulejšieho prehrávania bežných videí, ktoré sú nasnímané rýchlosťou 24 fps alebo 30 fps, sa bude využívať technológia MEMC, ktorá v reálnom čase využíva algoritmy na vloženie ďalších snímok do video súboru, čo umožní prehrávanie týchto videí rýchlosťou 60 alebo 120 snímok za sekundu. 

Nový 120 Hz Fluid displej podporuje 10-bitové farby, pričom dokáže zobraziť 1,07 miliardy rôznych farieb, čo je 64-krát viac než displeje bežných smartfónov. 

Výrobca neprezradil, v ktorom modeli nový displej použije, no očakáva sa, že by to mohol byť OnePlus 8 Pro. 

Zdroj: forums.oneplus.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu