Nové iPhony zrejme tento rok dorazia neskôr

Omeškanie dodávok už avizovalo niekoľko únikov. Informácie teraz potvrdil finančný riaditeľ Applu. Predstavenie sa očakáva v septembri a začiatok predaja niekedy v októbri.

Už skôr sa na internete objavilo niekoľko únikov o tom, že dodávky zatiaľ nepredstaveného iPhonu 12 budú tento rok meškať. Správy teraz potvrdil finančný riaditeľ Applu Luca Maestri, ktorý tvrdí, že nová generácia iPhonov príde v porovnaní s minulým rokom o niekoľko týždňov neskôr. 

Oficiálne predstavenie sa očakáva v septembri a začiatok predaja je odhadovaný na október. Mierne oneskorenie produkcie mal už skôr avizovať aj Qualcomm, ktorý pre Apple dodáva modemy. Podobne ako minulý rok sa zrejme aj teraz dočkáme uvedenia troch modelov, ktoré by mali niesť označenie iPhone 12, iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max. Základná verzia by mala mať uhlopriečku 5,4”. 

Výkonnejší Pro by mal mať 6,1-palcový displej a väčší Pro Max až 6,7”. Niektoré zdroje dokonca uvádzajú aj štvrtý model s prívlastkom Max a 6,1” displejom. U všetkých sa očakáva podpora 5G. O výkon by sa mal postarať 5 nm čip Bionic 14 v kombinácii so 6 GB pamäťou RAM pri Pro modeloch. 

Majú ponúknuť vylepšený fotoaparát, kde sa očakáva široký, ultraširoký a teleobjektív, doplnený LiDAR senzor, známy z iPadov Pro. Umožní presnejšie hĺbkové meranie, čo sa prejaví na vylepšených možnostiach rozšírenej reality. Pro modely vraj dostanú aj 120 Hz obnovovaciu frekvenciu displeja, čo ocenia najmä hráči hier. Spomína sa tiež rýchle 20 W nabíjanie, na ktoré si zrejme budete musieť dokúpiť nabíjačku. 

Zdroj: macrumors.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu