Nové hodinky Fitbit Sense zmerajú EKG aj teplotu kože

Fitbit uviedol na trh trojicu nových modelov inteligentných hodiniek. Model Sense ponúkajú senzor EDA pre sledovanie stresu, záznam EKG, sledovanie SpO2 aj senzor pre meranie teploty kože.

Fitbit Sense ako prvé na svete prinášajú senzor elektrodermálnej aktivity (EDA) na hodinkách, ktorý dopomáha k zvládaniu stresu spoločne s technológiou sledovania srdcovej frekvencie, novou aplikáciou EKG a senzorom pre meranie teploty povrchu tela na zápästí. Na jedno nabitie pritom hodinky vydržia až šesť dní. 

Noví používatelia majú k dispozícii šesťmesačné skúšobné obdobie účtu Premium Fitbit, ktoré sleduje kľúčové trendy zdravia a odpočinku, ako sú variabilita srdcovej frekvencie, dechová frekvencia a okysličenie krvi s novým rozhraním Health Metrics. 

Nový senzor EDA v hodinkách Fitbit Sense meria elektrodermálnu aktivitu priamo zo zápästia. Umiestnením dlane na displej hodiniek sa dajú zistiť malé elektrické zmeny v potnej tkáni pokožky, ktoré pomôžu pochopiť reakciu tela na stresory, a tak lepšie zvládať stres. 

Prostredníctvom rýchleho merania sa sleduje reakcia tela na vonkajšie podnety, napríklad meditáciu a relaxáciu v rámci riadených cvičení aplikácie Fitbit. Na konci každého cvičenia bude zobrazený graf odozvy elektrodermálnej aktivity na zariadení aj v mobilnej aplikácii. 

Fitbit Sense je prvým zariadením společnosti s aplikáciou EKG, ktorá analyzuje srdcový rytmus a dokáže detekovať náznaky fibrilácie siení (AFib). Pre záznam stačí stisknúť prsty rámček z nerezovej oceli po dobu 30 sekúnd. Získané dáta môžete exportovať a zdieľať.  

V hodinkách nechýbajú známe funkcie ako GPS, viac než 20 režimov cvičení, automatické sledovanie aktivity, kardio fitnes úroveň či podrobné monitorovanie spánku. Vďaka vstavanému reproduktoru a mikrofónu možňujú prijímanie hovorov zo spárovaného telefónu a odpovedanie na správy pomocou hlasových príkazov. Hodinkami môžete cez Fitbit Pay aj bezkontaktne platiť v obchodoch. 

Fitbit Sense budú dostupné vo farbách Lunar White a Carbon za odporúčanú cenu 329,95 eur. Zvyšnú dvojicu noviniek hodinky Fitbit Versa 3 a náramok Fitbit Inspire 2 predsatvíme v samostatných článkoch. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

nanoSIM27.08.2020 - 21:25 Trvalý odkaz

niektorým veciam celkom nerozumiem ... dechová frekvencia ...... Umiestnneím dlane na displej hodiniek sa dajú zistiť malé elektrické zmeny v potnej tkáni pokožky...... Na konci každého cvičeníia .... Pre záznam stačí stisknúť prsty rámček .... Fitbit Sense je prvým zariadením společnosti ... predsatvíme

Celá diskusia 1 príspevok