Nová vrecková konzola PlayStation Portal vyjde na jeseň za cenu 220 eur

PlayStation Portal vám umožní vychutnať si svoje PS5 hry aj v miesnosti, kde nemáte televízor. Ponúkne 8” Full HD displej, podporu 60 fps a ďalšie zaujímavé funkcie.

Sony koncom mája oznámilo novú vreckovú konzolu s pracovným názvom Project Q. Funguje na princípe streamovania a zahráte si na nej hry, ktoré máte uložené vo svojej PS. Obraz z konzoly sa do nového handheldu bude prenášať cez domácu Wi-Fi sieť. Aktuálne sme sa dozvedeli ďalšie detaily, vrátane oficiálneho názvu PlayStation Portal.

Od vreckovej konzoly môžeme čakať plnú podporu funkcií ovládača DualSense, vrátane adaptívnych spúští a haptickej spätnej väzby. Streamované hry si vychutnáte na 8” LCD displeji s Full HD rozlíšením a podporou 60 fps. 

Sony k novinke uvádza, že cieli hlavne na hráčov, ktorí zvyknú hrávať PS5 v obývačke, kde majú zdieľaný televízor s ostatnými členmi rodiny. S PlayStation Portal si budú môcť obraz z konzoly vysielať priamo do zariadenia a tým pádom nebudú obsadzovať televízor. 

Novinka sa hodí aj v prípade, že chcete hrať hry v inej miestnosti, kde nemáte TV. Ak vás to zaujalo, PlayStation Portal vyjde na jeseň za odporúčanú cenu 219,99 eur. Zakúpiť si k nej bude možné aj rôzne príslušenstvo, ako dvojicu náhlavných či štupľové slúchadlá. Tie bude podporovať aj štandardná PS5. 

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu