Nová sociálna sieť Threads porazila ChatGPT. Taký úspech nečakal snáď ani Mark Zuckerberg

Kým Slovensko spolu s ďalšími krajinami EÚ stále čaká, vo svete je Threads už teraz obrovským hitom. Svedčí o tom raketový nárast používateľov aj registrácia celebrít ako Hugh Jackman či Shakira.

Minulý týždeň sme vás informovali o tom, že Meta spustila novú sociálnu sieť Threads, konkurenta pre Twitter. U nás zatiaľ bohužiaľ nefunguje, pretože narazila na lokálne GDPR zákony, ktoré je nutné zapracovať. Kým teda Slovensko spolu s ďalšími krajinami EÚ čaká, vo svete Threads raketovo rastie. 

Po oficiálnom spustení totiž netrvalo ani pár hodín, kým nová sociálna sieť dosiahla 10 miliónov používateľov. Aktuálne si však môže na svoj účet pripísať podstatne veľký míľnik, ktorým je 100 miliónov registrovaných účtov. Threads sa tak stáva najrýchlejšie rastúcou platformou, ktorá v rýchlosti rastu používateľov predbehla aj doteraz neprekonaný ChatGPT. 

Mark Zuckerberg má teda dôvod na radosť. Už niekoľkokrát na Threads podpichoval aj Elona Muska, ktorému sa s Twitterom veľmi nedarí. Na novú sociálnu sieť postupne prichádzajú aj veľké svetové mená ako Jennifer Lopez, Shakira, Hugh Jackman, Ellen DeGeneres alebo Oprah Winfrey. Zároveň sa teší obľube používateľov, ktorým nový Twitter pod Muskovym vedením veľmi nevonia. 

Zdroj: threads.net/@zuck

Diskusia k článku:

Začať diskusiu